Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Šef kabineta: Merkel je dobrog zdravlja, planira odraditi cijeli mandat

18. 07. 2019 - 10:55
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: agencije

Kancelarka Angela Merkel je dobrog zdravlja i planira odraditi cijeli mandat do 2021. godine, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, kazao je za Reuters njen šef kabineta Helge Braun.

Merkel, koja je napunila 65 godina i na poziciji kancelarke je od 2005. godine, imala je nekoliko napada drhtavice na javnim događajima, koje se potakle spekulacije o njenom zdravlju.

Braun je naglasio da Merkel namjerava odraditi cijeli mandat.

"Ona je dobrog zdravlja", istakao je.

Uz spekulacije o njenom zdravlju, Merkelin četvrti mandat se dovodi u pitanje i zbog toga što se mnogi pitaju da li će se njen SPD se povući iz vladajuće koalicije.

Braun očekuje da će SPD ostati u vladi sa Merkelovim konzervativnim blokom do kraja mandata, prenosi Euronews.

TAGOVI:Zadnje dodane

Avganistan: Ubijeno devet pripadnika milicije

Devetorica pripadnika avganistanske milicije poginulo je kada je na njih jutros otvorio vatru najmanje jedan njihov kolega, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Avganistana

Preporučujemo

Novi dogovori SDA, SBB, DF-a o rušenju kantonalne vlasti

Predsjednici Stranke demokratske akcije, Stranke za bolju budućnost i Demokratske fronte Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić dogovorili su zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To, u prevodu znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje kantonalne Vlade

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!