Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Vučić: Nastavak razgovora s Prištinom u septembru

16. 07. 2019 - 14:08
|
|
by udrimuski.ba - Fena
|
foto: AFP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi neka vrsta nastavka pregovora iz Berlina odnosno Pariza, gdje je bilo planirano da se sretnu Beograd i Priština, trebala biti u septembru. 

- Potrebno je neko vrijeme da se opet o nekim stvarima govori, ja mrzim da prebacujem krivicu na drugu stranu i da pričam o taksama i ne znam šta sve, sačekajmo da velike sile urade svoje stvari, pa ćemo i mi izaći s onim što je naše - rekao je Vučić nakon što je, zajedno s francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom (Emmanul Macron), koji je u dvodnevnoj posjeti Srbiji, razgovarao sa studentima.

On je, na pitanje koliku podršku Makrona ima Srbija, rekao da francuski predsjednik razumije težinu problema i dodao da se stvari ne mogu rješavati tako što niko ni od čega neće da odstupi, prenosi Beta.

On je naveo da kompromis nije slabost te da će se uvijek zalagati za njega.Zadnje dodane

Preporučujemo

Snijeg prekrio olimpijski grad

Nakon natprosječno visokih temperatura koje su prevladavale proteklih dana u Bosni i Hercegovini, svježiji zrak donio je prvi ovosezonski snijeg koji je zabijelio veliki broj bh. gradova

Majda Kovač: „Moramo prevazići paniku, vjerovati stručnim službama i ne nasijedati na dezinformacije“

Majda Kovač: " Zemljotres je prirodna pojava koja se ne može predvidjeti i zbog toga su posljedice razorne. Strah je najjače ljudsko osjećanje i radimo tada nešto što ne bismo trebali; zato je neophodno da svi u kući imamo tranzistore, brojeve hitnih službi, lijekove, predmete kojima bismo mogli udarati o zid i prokrčiti eventualne naslage nagomilanog materijala. Moramo prevazići paniku i vjerovati stručnim i nadležnim službama, ne nasijedajući na dezinformacije koje kruže internetom.“