Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

"Nije dobro što na liderskim funkcijama EU nema predstavnika Višegradske grupe"

15. 07. 2019 - 16:05
|
|
by udrimuski.ba - AA
|
foto: AFP

Predsjednica Slovačke Zuzana Caputova pozvala je članice Višegradske grupe da ustraju u borbi za ostvarenje ciljeva i vrijednosti na kojima je izgrađena Evropska unija.

U okviru zvanične posjete Poljskoj, slovačka predsjednica Caputova se danas u Varšavi sastala s poljskim kolegom Andrzajem Dudom i premijerom te zemlje Mateuszom Morawieckim.

Ona je u Varšavi kazala da nikako dobro nije to što niko od lidera institucija Evropske unije u narednom mandatu ne dolazi iz Višegradske grupe.

“Pozivamo na bolju i adekvatniju evropsku integraciju za Višegradsku grupu i ustrajavanje u borbi za evropske ciljeve“, poručila je Caputova.

Caputova je izrazila nadu da će Slovak Maros Mefcovic i u narednom mandatu zadržati funkciju komesara Evropske unije za energetiku.

Višegradska grupa okuplja zemlje Centralne Evrope, odnosno Poljsku, Slovačku. Češku i Mađarsku, koje nerijetko oštro kritikuju politiku na mnogim poljima, uključujući i migrantsku politiku zvaničnog Brisela.Zadnje dodane

Avganistan: Ubijeno devet pripadnika milicije

Devetorica pripadnika avganistanske milicije poginulo je kada je na njih jutros otvorio vatru najmanje jedan njihov kolega, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Avganistana

Preporučujemo

Novi dogovori SDA, SBB, DF-a o rušenju kantonalne vlasti

Predsjednici Stranke demokratske akcije, Stranke za bolju budućnost i Demokratske fronte Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić dogovorili su zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To, u prevodu znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje kantonalne Vlade

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!