Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Gašenje ''Aluminija'' značajno utječe na poslovanje ''Luke Ploče''

12. 07. 2019 - 11:42
|
|
by udrimuski.ba - avaz
|
foto: ilustracija

''Luka Ploče'' d.d. obavijestila je sve dioničare i javnost o novonastaloj situaciji u vezi s gašenjem proizvodnje u ''Aluminiju'' d.d. Mostar.

- Gašenje proizvodnje u mostarskoj fabrici, do kojeg je došlo u noći s 9. na 10. juli 2019., značajno će se odraziti na poslovanje društva ''Luka Ploče'' d.d. - navodi se na početku obavještenja.

Iz mostarske fabrike su obavijestili ''Luku Ploče'' d.d. da više nisu u mogućnosti ispunjavati svoje ugovorne obaveze.

- Radi boljeg razumijevanja, ističemo kako je 50 posto ukupnih prihoda ''Luke Ploče'' d.d. u 2018. g. bilo vezano uz poslovanje s ''Aluminijem'' Mostar, navedeno je.

Ukupna količina robe pretovarene u luci koja je direktno ili indirektno vezana uz ''Aluminij'' iznosila je 233.000 tona.

- ''Aluminij'' Mostar jedan je od naših najznačajnijih partnera - naveli su.

Za kraj se navodi da Uprava ''Luke Ploče'' d.d. ulaže maksimalne napore kako bi se što uspješnije nosila s novonastalom situacijom i stabilizirala poslovanje.Zadnje dodane

Preporučujemo

Jelena Trivić: „U BiH je na snazi sprega medija i političara“

Jutros se u Udri Muški, telefonski uključila zastupnica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić: „Već treću sedmicu zasijedamo po jednom dnevnom redu od 46 tačaka. Sada je glavna tema izvještaj IRB-a. Investiciono-razvojna banka je dobro zamišljen projekat, za koji su počele sa se vezuju kriminalne afere