Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

S-400 stigao u Tursku

12. 07. 2019 - 10:29
|
|
by udrimuski.ba / N1 / Beta
|
foto: lustracija, REUTERS/Grigory Dukor

Turska je saopštila da je u tu zemlju danas stigla prva isporuka ruskog raketnog odbrambenog sistema S-400, što povećava mogućnost uvodjenja američkih sankcija Ankari.

Ministarstvo odbrane Turske navelo je da su sistemi S-400 stigli u vazduhoplovnu bazu blizu glavnog grada Ankare. 

SAD su upozorile Tursku da će se suočiti s ekonomskim sankcijama ako ne odustane od kupovine tog ruskog raketnog sistema. 

Vašington je naveo i da Turskoj u tom slučaju neće biti dozvoljeno da učestvuje u programu proizvodnje borbenih aviona F-35. 

Turska je odbila da se povinuje američkom pritisku, insistirajući da kao suverena zemlja ima pravo da odlučuje o kupovini vojne opreme.

TAGOVI:Zadnje dodane

Kolumbija zatvara sve granice

Kolumbijska Vlada planira da u ponoć zatvori sve kopnene i vodene granične prelaze, usljed planiranih štrajkova širom zemlje

Preporučujemo

Redžep Salić u Udri Muški: „Podržavam inicijativu da se smijene upravljačke strukture“

„Redžepe, neću te pitati ništa. Ima stvari koje treba odćutati. Ljekar sam i poznate su mi procedure koje se tiču zbrinjavanja bolesnika. U Njemčkoj je potrebna odluka suda da bi se oko kreveta podigla malo veća ogradica. Da li se od juče išta promijenilo u Zavodu Pazarić, da li se pojavilo medicinsko osoblje, volonteri koji mogu pomoći da se uspostavi briga? Da li je istina da jedan ili dva čovjeka budu preko noći sa djecom, a Zavod ima preko 50 ekonomista?“' pita jutros Almir Čehajić Batko u Udri Muški Redžepa Salića, direktora Zavoda