Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Zaev: I ruskim šaljivdžijama sam rekao da Srbija i Kosovo treba da nađu rješenje

12. 07. 2019 - 10:06
|
|
by udrimuski.ba / N1 / Beta
|
foto: N1

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev ponovio je stav da Kosovo i Srbija treba da zajednički nađu rješenje kroz uzajamno prihvatljiv kompromis. Zaev je taj stav, kako kaže, rekao i "ruskim šaljivđijama" koji su se lažno predstavljali.

"Moje opredjeljenje je, i u objavljenim telefonskim razgovorima (sa ruskim internet "šaljivdžijama"), da rješenje treba da zajednički nađu Kosovo i Srbija kroz uzajamno prihvatljiv kompromis", rekao je Zaev u intervjuu Televiziji Klan, koja program emituje u Albaniji, na Kosovu i u Sjevernoj Makedoniji.

Premijer Sjeverne Makedonije je, kako je prenijela Vladina pres služba, rekao da ostaje pri stavu da u razgovorima nisu iznijete državne tajne i da su preneseni stavovi koje je ranije već javno zastupao.

"Svakako, izrazio sam žaljenje za tu situaciju i razgovarao sam sa nekim od lidera u regionu o ovom slučaju. Predsjednik Kosova je prihvatio da se radi o nesretnom slučaju. Predsjedniku Vučiću sam poslao poruku. U temama o rješavanju otvorenih pitanja prenijeti su poznati stavovi i razgovori napravljeni na bilatetralnim ili drugim međunarodnim sastancima, koji su javno objavljeni", rekao je Zaev.

Premijer Zaev je u utorak potvrdio da je u posljednjih godinu dana nekoliko puta telefonom razgovarao s lažnim predsjednikom Ukrajine Porošenkom, ali i s lažnim generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Zaev je rekao da je tek u ponedjeljak, kada su snimci objavljeni na internetu, shvatio da je bio žrtva ruskih "šaljivdžija" "Vovana" (Vladimira Kuznjecova) i "Leksusa" (Aleksisa Stoljarova).

TAGOVI:Zadnje dodane

Policija održala izvanrednu presicu o premlaćivanju Hrvoja Petrača

Zagrebačka policija je juče održala vanrednu konferenciju za novinare, na kojoj je Marija Goati iz službe za odnose s javnošću, potvrdila da je još uvijek u toku potraga za osobom koju se dovodi u vezu s teškim povrijeđivanjem kontroverznog preduzetnika Hrvoja Petrača

Preporučujemo

Jelena Trivić: „U BiH je na snazi sprega medija i političara“

Jutros se u Udri Muški, telefonski uključila zastupnica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić: „Već treću sedmicu zasijedamo po jednom dnevnom redu od 46 tačaka. Sada je glavna tema izvještaj IRB-a. Investiciono-razvojna banka je dobro zamišljen projekat, za koji su počele sa se vezuju kriminalne afere