Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Radnici prevareni: Čović dočekan povicima "lopove", ispraćen flašama

11. 07. 2019 - 20:13
|
|
by udrimuski.ba - Vijesti.ba
|
foto: vijesti.ba

Ono što je godinama bilo nezamislivo, dogodilo se danas u Mostaru ispred sjedišta HDZ-a. Neprikosnoveni i samoproglašeni vođa hrvatskog naroda u BiH Dragan Čović danas je doživio da mu dosadašnji članovi i simpatizeri uzvikuju „lopove, lopove“ i bacaju flaše na službeni automobil, piše portal vijesti.ba

Sve je to došlo na naplatu kao posljedica katastrofalne i kriminalne politike koja se vodi više od dvadeset godina pod plaštom borbe za ugroženost Hrvata u BiH.

Građani Mostara i Hercegovine napokon su, zbog propasti i gašenja nekadašnjeg giganta Aluminija, uvidjeli da je ta borba samo paravan za bogaćenje pojedinaca bliskih vrhu HDZ-a.

Čović prevario radnike Aluminija

Mostarska drama počela je jutros nakon što je lider HDZ-a izigrao radnike Aluminija koji su jučer tražili da im se obrati Čović i kojima je obećano da će ih primiti u prostorijama HDZ-a. Međutim, jutros su iz HDZ-a poslali saopštenje u kojem su medije obavijestili da će Čović umjesto sastanka u HDZ-u posjetiti Aluminij.

Sastanak predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i čelnih ljudi Aluminija završen je nešto prije 13 sati u Upravnoj zgradi mostarskog poduzeća. 

Veliki vođa dočekan povicima „lopove, lopove“

Učesnici sastanka nisu davali izjave za medije, a za vrijeme trajanja sastanka u Upravnoj zgradi Aluminija, radnici su se okupili ispred stranačkog sjedišta, insistirajući da se sastanak s Čovićem održi upravo na tom mjestu kako je ranije i najavljeno.

Radnici su čekali ispred HDZ-a i nisu odustali sve dok Čović nije završio posjetu njihovom preduzeću i vratio se u HDZ. Onda je drama doživjela svoj vrhunac.

Umjesto skandiranja i ovacijama, na što je navikao, Čovića su dočekale poruke „Dragane lopove“ i „izdaja, izdaja“. On je u HDZ-u primio šest predstavnika Aluminija, ali je ipak izbjegao da se obrati narodu kojeg toliko voli, pa je uz pratnju velikog broja pripadnika specijalne policije napustio stranku uz povike kakvima je i dočekan.

Lider HDZ-a ispraćen flašama

Prilikom odlaska Čovića iz HDZ-a došlo je do sukoba između građana i pripadnika specijalne policije prilikom kojeg je nekoliko osoba povrijeđeno, dok su dvije privedene.

Međutim, Čović je, ako je suditi prema izjava predstavnika radnika, ponovo uspio zavarati radnike obećanjima.

Predstavnik radnika Aluminija Pero Bebek je kazao nakon sastanka da opcija stečaja Aluminija više nije u optucaju te da im je obećano novo rješenje, a da ni on nije siguran koje.

“Rečeno nam je da će se brzo riješiti problem odlaska radnika u mirovine i otplate kredita, te da u nekom dugoročnom periodu možemo očekivati neki boljitak”, kazao je on.

Radnici smatraju da su im ponovo data lažna i nerealna obećanja kako bi se smirilo njihovo nezadovoljstvo.

Radnici zbunjeni, ne znaju šta im je Čović obećao

Na pitanje novinara kako je moguće da im Dragan Čović obeća da firma neće ići u stečaj, predstavnik radnika Romeo Biokšić je kazao kako ne zna.

“Do sada nam je više puta obećano svašta, pa nije ispunjeno, da li će i sada biti tako, ne znamo”, kazao je on.

Da lider HDZ-a BiH neće ništa poduzeti kako bi pomogao radnicima Aluminija pokazuju i brojni komentari korisnika društvenih mreža, koji sun a ovaj način kratili vrijeme dok je Čović bio u zgradi HDZ-a.

Korisnici društvenih mreža zbijaju šale na Čovićev račun

„HDZ - grobari Hrvata“, kratko i jasno je napisala Silvija.

Josipov satirični komentar: „Dragane, hvala ti dobročinitelju, velik si“, dobio je najveći broj lajkova.

„Sad će on vas okrenut', k'o palačinku“, piše njegov imenjak.

Rajko poziva Čovića da proda svoju kuću i na taj način spasi radnike.

„Sad će on, tušira se, klima mu u Audiju nije radila“, našalio se Barlam.

„Sad će vođa to riješit'! Bravo Čova, vidiš koliki je sprovod!“, piše Zoran.

„Bit će na kraju - tresla se brda, rodio se miš“, svjestan je Luka.

„Dragane, šta su ti rekle prazne hale? Pitaju li gdje su radnici, pitaju li se tko ste vi sad“, piše Slađana.

Ivana je svjesna da Čoviću niko u kraj stat' ne može,te da je on možda već i na otvaranju neke crkve.

„Da je nekome stalo do naroda, već bi nešto poduzeo. A ne sad, kad je kasno. Šta očekujete da će vam reći“, pita Anđelko.

HDZ-ova politika došla na naplatu

Aluminij je godinama u velikim problemima, a vrh HDZ-a predvođen Draganom Čovićem požar u preduzeću držao je pod kontrolom dajući im previsoke plate.

Međutim, jednom je moralo puknuti. Proizvodnja u ovom preduzeću prestala je prije dva dana, ali Čović još uvijek vjeruje da obećanjima može zaustaviti bijes nezadovoljnih.

Nakon današnjeg dana postavlja se jedino logično pitanje. Ko još može pasti na lažna obećanja!?

 Zadnje dodane

Pretresi na području Posušja, Ljubuškog i Širokog Brijega

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) pretresli su tri poslovna objekta na području Posušja, Ljubuškog i Širokog Brijega radi pronalaska tragova i predmeta u vezu s organiziranim kriminalom, poreznom utajom ili prevarom, carinskom prevarom, te krivotvorenje službene isprave

Rezultati PISA istraživanja realni, prioritet je provedba preporuka

Rezultati PISA istraživanja jesu poražavajući, ali nisu iznenađujući imajući u vidu činjenicu da posljednje tri decenije obrazovanje nije bilo u vrhu prioriteta u Bosni i Hercegovini - kazala je profesorica emeritus i direktorica Fondacije "Obrazovanje u akciji" Lamija Tanović

Preporučujemo

Snijeg prekrio olimpijski grad

Nakon natprosječno visokih temperatura koje su prevladavale proteklih dana u Bosni i Hercegovini, svježiji zrak donio je prvi ovosezonski snijeg koji je zabijelio veliki broj bh. gradova

Majda Kovač: „Moramo prevazići paniku, vjerovati stručnim službama i ne nasijedati na dezinformacije“

Majda Kovač: " Zemljotres je prirodna pojava koja se ne može predvidjeti i zbog toga su posljedice razorne. Strah je najjače ljudsko osjećanje i radimo tada nešto što ne bismo trebali; zato je neophodno da svi u kući imamo tranzistore, brojeve hitnih službi, lijekove, predmete kojima bismo mogli udarati o zid i prokrčiti eventualne naslage nagomilanog materijala. Moramo prevazići paniku i vjerovati stručnim i nadležnim službama, ne nasijedajući na dezinformacije koje kruže internetom.“