Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Građani se okupili ispred HDZ-a, traže hitno obraćanje Dragana Čovića

11. 07. 2019 - 12:04
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: screenshot

Radnici mostarskog Aluminija oko 11.30 sati okupili su se ispred sjedišta HDZ-a BiH u Mostaru, iako je čelnik te stranke Dragan Čović otišao u prostorije Uprave Aluminija.

Predsjednik HDZ BiH Čović već je napustio sjedište stranke i otišao na sastanak s menadžmentom, Nadzornim odborom i sindikatom Aluminija, koji je najavljen za 12 sati u prostorijama Upravne zgrade Aluminija.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika "Aluminija" Romeo Biokšić kazao je da su ih zvali iz Uprave Aluminija da dođu na sastanak u kancelarije ove kompanije, međutim, oni to odbijaju.

Kako su poručili, drže se jučerašnjeg dogovora po kojem je sastanak trebao biti održan u 12 sati u centrali HDZ-a.

"Mi smo rekli da nećemo dole doći u Aluminij, to je naš zahtjev. Tražimo da se Čović pojavi ovdje da sa nama, predstavnicima Sindikata održi sastanak. Nemam riječi za ponašanje prema nama, žalosno", kazao je.

"Ja sam i ranije izjavljivao, više puta smo zatražili sastanak u središnjici HDZ-a, kod predsjednika, sa ministrima... Skretali smo na ovo pozornost ima godinu. Nailazili smo na zatvorena vrta. Nisu imali dovoljno sluha za naše probleme", poručio je on.

Nekoliko stotina radnika Aluminija u ovom trenutku čekaju rasplet situacije ispred centrale HDZ-a.