Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Akcija MUP-a KS: Sa sarajevskih ulica sklonjena 132 migranta

11. 07. 2019 - 10:00
|
|
by udrimuski.ba - N1
|
foto: ilustracija

U opsežnoj akaciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo pronađena su 132 migranta, od kojih je najveći broj prebačen u prihvatne centre Ušivak kod Hadžića i Delijaš kod Trnova, a tri osobe, koja predstavljaju bezbjednosnu prijetinju, u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu.

Portparolka MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija potvrdila je da je akcija, koja je okončana kasno sinoć, izvdena u saradnji sa Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine, s ciljem sprečavanja i sankcionisanja svih oblika nezakonitog ponašanja migranata koji u velikom broju dolaze u Sarajevo. 

"Na području Željezničke i Autobuske stanice pronađeno je 110 lica, a 22 su pronađena na ilidžanskom terminalu. Tri lica su, zbog problema koje su ranije pravila u prihvatnim centrima, stavljena pod nadzor i prebačena u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, jer predstavljaju bezbjednosnu prijetnju", rekla je Kuldija. 

Kuldija je ukazala da migranti borave na otvorenom, u improvizovanim smještajnim kapacitetima koji nisu nepredviđeni za tu namjenu, što može uticati na bezbjednosnu situaciju na području Kantona. 

Ona je najavila da će slične policijske akcije biti organizovane i u narednom periodu.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo