Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Pojačan promet vozila na svim putevima prema Srebrenici

11. 07. 2019 - 09:02
|
|
by udrimuski.ba - AA
|
foto: ilustracija

Promet putničkih vozila i autobusa u četvrtak ujutru je pojačan na svim putevima koji vode prema Srebrenici, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Povodom 24. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava, danas do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima: Sarajevo – Olovo – Kladanj - Luke, Tuzla – Živinice – Stupari – Kladanj - Luke i Tuzla – Kalesija - Caparde. Na snazi je i zabrana kretanja vozilima preko 3,5 tone na svim putevima koji iz pravca Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode prema Srebrenici.

Na dionicama u višim predjelima iz BIHAMK-a upozoravaju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti, te skreću pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

U toku su i radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 Lašva - Travnik, kod Viteza. Zbog radova na asfaltiranju, danas i sutra, vozila će na mjestu izvođenja radova saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova od jučer se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju magistralne puteve: Srbljani - Cazin, Srebrenik - Orašje, Olovo – Kladanj - Vlasenica, Semizovac - Vogošća, Bradina - Podorašac, Ustiprača – Goražde - Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja.Zadnje dodane

Preporučujemo