Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Vremenska prognoza za predstojeći vikend u BiH

10. 07. 2019 - 16:10
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za dane predstojećeg vikenda u Bosni i Hercegovini, a kako navode meteorolozi, i dalje će preovladavati kišovito vrijeme.

Veće koliline padavine očekuju se prvog dana vikenda, a temperature zraka dosezat će maksimalnih 29 stepeni Celzijusa na jugu Bosne i Hercegovine.

U subotu u Bosni i Hercegovini se prognozira jače naoblačenje koje će u drugoj polovini dana usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Vjetar umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prijepodne jugo koje će poslijepodne promijeniti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu do 29°C.
U nedjelju u Bosni pretežno oblačno sa pljuskovima. Sunčanije u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje od 26 do 30°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

TAGOVI:Preporučujemo