Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Velike poplave u SAD-u, prokišnjava i Bijela kuća

09. 07. 2019 - 13:30
|
|
by udrimuski.ba - klix
|
foto: agencije

Nacionalna meteorološka služba upozorila je da je količina padavina koja je pala u Washingtonu, ali i u ostalim gradovima Sjedinjenih Američkih Država, opasna po život.

Za samo jedan sat napadalo je 8,4 cm, što je količina koja je oborila rekord od 5,6 cm iz 1985. godine. Neki dijelovi Bijele kuće počeli su prokišnjavati.

Osim toga i neke stanice metroa su toliko prokišnjavale da su se stvorili vodopadi. 

Padavine su utjecale i na aviosaobraćaj pa su letovi kasnili i do sat, a zaustavljeno je i šest vozova koji su saobraćali na području Virginije. U ovom području pada izrazito jaka kiša.

potopvasington

Upozorenje je izdato i za gradove u saveznim državama Montani, Virginiji te Marylandu.

Muzeji i spomenici u Washingtonu privremeno su bili zatvoreni.Zadnje dodane

Kolumbija zatvara sve granice

Kolumbijska Vlada planira da u ponoć zatvori sve kopnene i vodene granične prelaze, usljed planiranih štrajkova širom zemlje

Preporučujemo

Redžep Salić u Udri Muški: „Podržavam inicijativu da se smijene upravljačke strukture“

„Redžepe, neću te pitati ništa. Ima stvari koje treba odćutati. Ljekar sam i poznate su mi procedure koje se tiču zbrinjavanja bolesnika. U Njemčkoj je potrebna odluka suda da bi se oko kreveta podigla malo veća ogradica. Da li se od juče išta promijenilo u Zavodu Pazarić, da li se pojavilo medicinsko osoblje, volonteri koji mogu pomoći da se uspostavi briga? Da li je istina da jedan ili dva čovjeka budu preko noći sa djecom, a Zavod ima preko 50 ekonomista?“' pita jutros Almir Čehajić Batko u Udri Muški Redžepa Salića, direktora Zavoda