Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

London otvara istragu o diplomatskim dopisima o Trampu: Uputili izvinjenje američkoj administraciji

08. 07. 2019 - 15:53
|
|
by udrimuski.ba - avaz
|
foto: agencije

Britanske vlasti saopćile su da će otvoriti istragu o curenju u medijima diplomatskih depeša.

U njima je britanski ambasador u SAD između ostalog naveo da je američki predsjednik Donald Tramp (Trump) nesposoban i jedini odgovoran za loše funkcioniranje svoje administracije.

- Zvanična istraga o tom curenju će biti otvorena - izjavio je sinoć neimenovani portparol britanskog ministarstva vanjskih poslova koji nije osporio vjerodostojnost tih diplomatskih dopisa. 

Šef britanske diplomatije Džeremi Hant (Jeremy Hunt) se distancirao od depeša britanskog ambasadora Kima Deroka. 

- Važno je reći da ambasador obavlja svoj posao i da daje iskrene izvještaje i lične stavove o stanju u zemlji u kojoj boravi, a to nisu stavovi britanske vlade niti moji. Upućeno je izvinjenje američkoj administraciji. Mi i dalje vjerujemo da je administracija Donalda Trampa veoma efikasna i najbolji mogući prijatelj Velike Britanije na međunarodnoj sceni - rekao je Hant, koji je jedan od kandidata za britanskog premijera. 

TAGOVI:Zadnje dodane

Kolumbija zatvara sve granice

Kolumbijska Vlada planira da u ponoć zatvori sve kopnene i vodene granične prelaze, usljed planiranih štrajkova širom zemlje

Preporučujemo

Redžep Salić u Udri Muški: „Podržavam inicijativu da se smijene upravljačke strukture“

„Redžepe, neću te pitati ništa. Ima stvari koje treba odćutati. Ljekar sam i poznate su mi procedure koje se tiču zbrinjavanja bolesnika. U Njemčkoj je potrebna odluka suda da bi se oko kreveta podigla malo veća ogradica. Da li se od juče išta promijenilo u Zavodu Pazarić, da li se pojavilo medicinsko osoblje, volonteri koji mogu pomoći da se uspostavi briga? Da li je istina da jedan ili dva čovjeka budu preko noći sa djecom, a Zavod ima preko 50 ekonomista?“' pita jutros Almir Čehajić Batko u Udri Muški Redžepa Salića, direktora Zavoda