Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Snažna oluja poharala Hrvatsku: Vjetar nosio krovove, rušio stabla

08. 07. 2019 - 08:30
|
|
by HRT - udrimuski.ba
|
foto: dnevnik.hr

Grmljavinske oluje s jakim oborinama i tučom pogodile su u nedjelju Istru, Kvarner, Gorski kotar, središnju Hrvatsku i Slavoniju, a oko 22:30 i Zadar.

Temperature su pale i za desetak stupnjeva. Na autocesti Zagreb - Rijeka, kada je padala tuča, vozači su su se zaustavljali ispod nadvožnjaka i u tunelima kako bi zaštitili svoje automobile.

Strašno nevrijeme pogodilo Zadar

Negdje iza 22 sata strašno je nevrijeme pogodilo Zadar. U samo 15-ak minuta oluja je polomila više stabala. Po prometnicama su kontejneri, stabla, granje i slično.

Tuča na vukovarskom području

Vukovarsko nebo parali su gromovi, a led veličine oraha zatrpao je kuće i dvorišta. Izbušene su rolete na kućama, uništene fasade, oštećeni automobili, a štete ima i na poljoprivrednim kulturama.

Nevrijeme na Kvarneru i Gorskom kotaru

Nevrijeme je u nedjelju poslijepodne zahvatilo Kvarner i Gorski kotar. Padala je i tuča. Na autocesti Zagreb - Rijeka, kada je padala tuča, vozači su su se zaustavljali ispod nadvožnjaka i u tunelima kako bi zaštitili svoje automobile.

Nevrijeme u Hrvatskom zagorju

U Hrvatskom zagorju padala je tuča, no veću je štetu napravio jak vjetar koji je rušio stabla i nosio krovove. Nakon tuče koja je diljem Zagorja padala oko 14 sati, dva sata poslije olujno nevrijeme najjače je pogodilo Pregradu, koja zajedno s okolicom još oko 22 sata bila bez struje.

Gotovo da nema kuće u dolini Kosteljine koja nije oštećena, vjetar je nosio dijelove krovova i gospodarskih objekata.

Vjetar je puhao i u drugim krajevima. Služba 112 primila je stotinjak poziva. U Krapinsko-zagorskoj županiji 16 kuća ostalo je bez krova. U pomoć će uskočiti vatrogasci.

Šteta je velika i na poljoprivrednim kulturama, vjetar je rušio stabla u voćnjacima, stradali su vrtovi i kukuruz. Tek će se sljedećih dana vidjelti hoće li šteta biti tolika da se proglasi elementarna nepogoda.

Pula: Nevrijeme zahvatilo Istru ali nije prouzročilo veću štetu

Veći dio Istre u nedjelju navečer zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom i obilnom kišom, no na sreću ono nije prouzročio veće probleme, doznaje se od zapovjednika Vatrogasne zajednice Istarske županije Dine Kozlevca.

Po njegovim riječima vatrogasci su tijekom večeri na području cijele Istre imali dvadesetak intervencija koje su se uglavnom odnosile na uklanjanju grana na prometnicama i to u Puli , Labinu, Poreču i Novigradu. Osim toga, većih problema na terenu nije bilo pa se i promet na istarskom poluotoku, unatoč jakom vjetru i kiši, odvijao bez poteškoća i zastoja.

Nevrijeme je potrajalo oko sat vremena ali nije prouzročilo veću štetu. Iz pulske Lučke kapetanije doznaje se kako je tijekom večeri zaprimljeno nekoliko dojava o problemima na moru, no prema prvim informacijama sve je prošlo bez problema, javlja HRT.

TAGOVI:Preporučujemo

Redžep Salić u Udri Muški: „Podržavam inicijativu da se smijene upravljačke strukture“

„Redžepe, neću te pitati ništa. Ima stvari koje treba odćutati. Ljekar sam i poznate su mi procedure koje se tiču zbrinjavanja bolesnika. U Njemčkoj je potrebna odluka suda da bi se oko kreveta podigla malo veća ogradica. Da li se od juče išta promijenilo u Zavodu Pazarić, da li se pojavilo medicinsko osoblje, volonteri koji mogu pomoći da se uspostavi briga? Da li je istina da jedan ili dva čovjeka budu preko noći sa djecom, a Zavod ima preko 50 ekonomista?“' pita jutros Almir Čehajić Batko u Udri Muški Redžepa Salića, direktora Zavoda