Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Trgovinski razgovori SAD-a i Kine nastavit će se sljedećeg tjedna

04. 07. 2019 - 10:09
|
|
by udrimuski.ba - Hina
|
foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Najviši predstavnici Sjedinjenih Američkih Država i Kine dogovaraju nastavak razgovora sljedećeg tjedna kako bi pokušali riješiti jednogodišnji trgovinski rat između dvije najveće svjetske ekonomije, priopćili su u srijedu dužnosnici Trumpove administracije.

"Ti će se razgovori ozbiljno nastaviti idućeg tjedna", kazao je novinarima na brifingu ekonomski savjetnik Bijele kuće Larry Kudlow, prenosi Reuters.

Službenik Ureda američkog trgovinskog predstavnika kasnije je izjavio da su strane u postupku zakazivanja telefonskog razgovora na visokom nivou s kineskim dužnosnicima za sljedeći tjedan.

Glavni pregovarači na strani SAD-a su američki trgovinski predstavnik Robert Lighthizer i tajnik trezora Steven Mnuchin, dok je glavni kineski pregovarač potpredsjednik Liu He.

Dvije strane već su telefonski razgovarale od prošlog vikenda kada su američki predsjednik Donald Trump i kineski predsjednik Xi Jinping pristali na ponovno pokretanje razgovora koji su zastali u svibnju.

Kudlow nije bio jasan u pogledu vremenskog roka za ponovno pokretanje razgovora licem u lice, rekavši da će početi "uskoro" i da će uslijediti najava.

"Ne znam točno kada. Oni su na telefonu. Bit će na telefonu u tjednu što dolazi i zakazat će sastanke licem u lice"rekao je.

Razgovori SAD-a i Kine prekinuti su u svibnju nakon što su američki dužnosnici optužili Kinu da se povlači iz obveza koje je ranije prihvatila u tekstu sporazuma koji su pregovarači gotovo dovršili.Zadnje dodane

Preporučujemo

Snijeg prekrio olimpijski grad

Nakon natprosječno visokih temperatura koje su prevladavale proteklih dana u Bosni i Hercegovini, svježiji zrak donio je prvi ovosezonski snijeg koji je zabijelio veliki broj bh. gradova

Majda Kovač: „Moramo prevazići paniku, vjerovati stručnim službama i ne nasijedati na dezinformacije“

Majda Kovač: " Zemljotres je prirodna pojava koja se ne može predvidjeti i zbog toga su posljedice razorne. Strah je najjače ljudsko osjećanje i radimo tada nešto što ne bismo trebali; zato je neophodno da svi u kući imamo tranzistore, brojeve hitnih službi, lijekove, predmete kojima bismo mogli udarati o zid i prokrčiti eventualne naslage nagomilanog materijala. Moramo prevazići paniku i vjerovati stručnim i nadležnim službama, ne nasijedajući na dezinformacije koje kruže internetom.“