Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Ovako je govorio Zdravko Grebo, posljednji bosanskohercegovački “El comandante”

05. 11. 2019 - 16:05
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Ovako je govorio profesor, pravnik, “pobunjenik” Zdravko Grebo, posljednji bosanskohercegovački “el comandante”, neke davne 1992. godine aprila mjeseca u Sarajevu.

“Ova koalicija koja sada vlada, je legitimno izabrana. Stranke koje su pobijedile na izborima su po slovu i zakonu legitimno izabrani. Ljudi koji idu u Lisabon i Brisel nisu dobili mandat da prekrajaju ovu republiku onako kako im pada na pamet ili da prekrajaju Ustav kako im padne na pamet.

Situacija do koje su dovele ovaj narod potire svaki legitimitet… Ovo što oni danas rade jeste u najboljem slučaju dekonstrukcija BiH, a za to niko od njih mandat nema. Ako nije ono što se iza brda valja, a jeste, onda je to njen totalni raspad.”

Bosanci i Hercegovci, da li vas ovaj snimak objavljen *92. godine podsjeća na današnju situaciju u našoj državi...

Ovi koji danas vladaju imaju legitimitet koji im je dao narod, ali nisu dobili mandat da ruše i prekrajaju državu, i nisu dobili mandat da ruše njene institucije svojom retrogradnom politikom. Dotakli smo kao društvo moralno dno i očigledno nam nema spasa. Ima li nas dovoljno da najrigidnije osuđujemo njihove izjave, kažemo NE nacionalizmu i da se borimo protiv te klice zla! Da li smo već postali njihovi zarobljenici!?

Pogledajte video

 

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo