Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Sin Željka Mitrovića osuđen na 12 mjeseci kućnog zatvora

02. 07. 2019 - 15:50
|
|
by RSE - N1 - udrimuski.ba
|
foto: N1

Aleksandar Mitrović, sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, osuđen je na 12 mjeseci nošenja nanogice u svom stanu i zabranu upravljanja motornim votilom na godinu dana, zbog saobraćajne nesreće u julu 2013. kada je na pješačkom prelazu u Ustaničkoj ulici pregazio 17-godšinju Andreu Bojanić, rečeno je za N1 u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Mitrović je osuđen na jedinstvenu kaznu za oba krivična djela: teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi.

Mitroviću će u kaznu biti uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru od 19. jula do 4. oktobra 2013. godine.

Prilikom objavljivanja presude, sudija je ukratko saopštila razloge donošenja navedene odluke, a protiv presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Kako prenosi portal Raskrikavanje, otac nastradale djevojke, Savo Bojanić, najavio da će podnijeti žalbu na prvostepeno presudu, a taj portal navodi da je žalbu najavilo i Prvo osnovno tužilaštvo.

Bojanić je izjavio da je odluka Prvog osnovnog suda "presuda ocu, a ne sinu" i da je riječ o "politički motivisanoj presudi".

Pravni zastupnik majke Andree Bojanić, Saša Petrović, objasnio je međutim za Radio Slobodna Evropa da, prema Zakonu o krivičnom postupku, oštećena strana nema pravo da uloži žalbu, već da žalbu može uložiti Prvo osnovno javno tužilaštvo ili odbrana.

"Ono što ja znam je da će Tužilaštvo podnijeti žalbu. Treba reći da, ako Tužilaštvo to ne uradi, a žalbu podnese odbrana, Mitroviću u drugostepenom postupku ne može da se izrekne teža kazna. U slučaju da to uradi Tužilaštvo, onda može”, kaže Petrović.

Petrović podvlači da će jedno od dva krivična djela za koje je Mitrović osuđen – nepružanje pomoći unesrećenoj osobi – zastarjeti 18. jula ove godine.

Podsjetimo, Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMV Ustaničkom ulicom, iz pravca Bulevara kralja Aleksandra prema Ulici Vojislava Ilića, na pješačkom prelazu udario i usmrtio 17-godišnju Andreu Bojanić.

Prema navodima tužilaštva, Mitrović je vozio brzinom većom od 81 kilometar na sat, a od siline udarca, Andrea je odletjela 29 metara. 

Mitrović je pobjegao sa mjesta nesreće, a u policiju ga je odveo njegov otac Željko Mitrović, vlasnik TV Pink.

Željko Mitrović je, nakon presude, izjavio da njegov sin nije kriv i da ga je sud osudio samo zbog toga što je njegov sinZadnje dodane

Preporučujemo