Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Džumhur predao meč protiv Thompsona i završio nastup u Antaliji

27. 06. 2019 - 15:00
|
|
by udrimuski.ba - Vijesti.ba
|
foto: ilustracija

Damir Džumhur, najbolji bh. teniser, morao je predati meč u četvrtini finala ATP turnira u Antaliji protiv Jordana Thompsona zbog problema sa povredom, tako da mu sada prijeti ispadanje iz TOP 100 na ATP listi.

 

Džumhur je sredinom prvog seta tražio medicinski “timeout”, ali je uspio isti odigrati do kraja, te je izgubio sa 7:5.

U drugom setu australijski teniser poveo je sa 1:0 bez izgubljenog poena, nakon čega je naš teniser osjetio da ne može dalje i predao je meč.

Našem teniseru povreda ramena pravila je veliki problem u posljednje vrijeme, a u Antaliji je izgubio veliki broj bodova, jer je branio titulu, tako da je sada na 89. mjestu na ATP live rankingu.

TAGOVI:Preporučujemo

Ad acta: Nasilje nad djecom u digitalnom okruženju

U emisiji "Ad acta"na Radiju OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Tatjana Drljić, razgovaralo se o rezultatima istraživanja sprovedenih u Bosni i Hercegovini koji ukazuju na da se djeca suočavaju s ozbiljnim problemima u digitalnom okruženju

Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica, Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja, obilježava se danas, 26.02.2020. godine u 20 bh. gradova, diskusijom djece i mladih na temu vršnjačkog nasilja i sadnjom drveta prijateljstva