Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Kanton Sarajevo će finansijski podržavati projekte u Opštini Srebrenica

25. 06. 2019 - 20:55
|
|
by udrimuski.ba - AA
|
foto: AA

Protokolom o saradnji koji je danas potpisao premijer Kantona Sarajevo Edin Forto sa zamjenikom načelnika Opštine Srebrenica Hamdijom Fejzićem, iskazana je spremnost Kantona Sarajevo da u okviru svojih mogućnosti pruža konkretnu finansijsku pomoć u implementaciji projekata u ovoj lokalnoj zajednici.

Protokol je potpisan u prisustvu predsjedavajućih Skupštine KS i Opštine Srebrenica Elmedina Konakovića i Nediba Smajića, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Potpisnici će se usaglašavati o implementaciji projekata u različitim oblastima života, ekonomskim, socijalnim, obrazovnim i kulturnim, istaknuto je ovom prilikom.

Kanton će kroz različite resore nastaviti podržavati započete projekte i aktivnosti u ovoj lokalnoj zajednici, a iskazana je i otvorenost za saradnju na većim infrastrukturnim projektima.

"Možete računati na svaki vid naše pomoći, na sve što suštinski možemo uraditi da unaprijedimo život stanovništva u Srebrenici", istakao je ovom prilikom Konaković.

Zamjenik načelnika Opštine Srebrenica Hamdija Fejzić naglasio je da je cilj zadržati stanovništvo u Srebrenici, a posebno mlade ljude i povratnike.

"Naša je obaveza, prije svega, da stvaramo ambijent za otvaranje novih radnih mjesta u Srebrenici, da upošljavamo ljude. Želja nam je da u svakom selu žive bar tri porodice, uz nadu da će se broj stanovnika povećavati. Postoji i mnogo infrastrukturnih problema gdje nam je pomoć neophodna", naveo je Fejzić uz riječi zahvalnosti predstvanicima Kantona na najavljenoj podršci projektima u ovoj lokalnoj zajednici.Zadnje dodane

Preporučujemo

Rinko Golubović obilježio 50 godina karijere

„Prije je bio samo jedan medij i mnogo više kontrole. Ja sam za standardizaciju, ali protiv sam cenzure. Danas sve prolazi. No, sada publika može da bira koga će slušati i gledati. "- kaže Rinko Golubovićl, u Udri Muški.