Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Krišto povukla apelaciju!

25. 06. 2019 - 15:02
|
|
by udrimuski.ba - Vijesti.ba
|
foto: Ilustracija

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović potvrdio je da je predsjedavajuća Predstavničkog doma PS BiH Borjana Krišto povukla apelaciju Ustavnom sudu.

Podsjećamo, Ustavni sud je oborio apelaciju Borjane Krišto, ali ta odluka stajala je u ladici predsjednika Zlatka Kneževića, koji je pod pritiskom lobista iz HDZ-a odbijao objaviti.

Krišto je svojom apelacijom pokušala dovesti u pitanje ustavnost principa 1-1-1 prema kojem iz svakog kantona mora biti izabran po jedan predstavnik konstituivnog naroda u Dom naroda Parlamenta FBiH.

"Apelacija Borjane Krišto formalno je povučena, a to je doprinos HDZ-a BiH unaprijeđenju izbornog zakonodavstva u BiH", kazao je Čović danas u Mostaru.

Podsjetimo se ovog scenarija u tekstu - Knežević želi novi mandat u Venecijanskoj komisiji čija mišljenja ne uvažavaZadnje dodane

Preporučujemo

Jelena Trivić: „U BiH je na snazi sprega medija i političara“

Jutros se u Udri Muški, telefonski uključila zastupnica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić: „Već treću sedmicu zasijedamo po jednom dnevnom redu od 46 tačaka. Sada je glavna tema izvještaj IRB-a. Investiciono-razvojna banka je dobro zamišljen projekat, za koji su počele sa se vezuju kriminalne afere