Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Poslanik u Narodnoj skupštini: Merhaba asker, kupio sam turski rječnik

25. 06. 2019 - 11:51
|
|
by udrimuski.ba - N1
|
foto: Ilustracija

Opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srpske zatražila je danas na početku sjednice obrazloženje zašto je Ministarstvo unutrašnjh poslova RS-a odustalo od rezervnog sastava policije, o čijem uspostavljanju su pričali tri mjeseca, a zatim, kako kažu, kapitulirali.

Iako je to druga tačka dnevnog reda današnjeg nastavka skupštinskoh zasjedanja, poslanici SDS-a i PDP-a nisu dozvolili da počne rasprava o Prijedlogu zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura, ukoliko ne dobiju objašnjenje šta je izmijenjeno u Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.

Poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović je i obraćanje na ovoj sjednici počeo pozdravom "Merhaba asker!" za kolege iz SNSD-a i vladajuće koalicije u RS-u, a zatim ih pozdravio i na albanskom jeziku, aludirajući na poziv Milorada Dodika Hashimu Thaciju za dolazak na Samit procesa saradnje jugoistočne Evrope, 9. jula u Sarajevu.

''Taman sam kupio turski rječnik, a sada mi treba albanski nakon vaših poteza'', kazao je Vukanović navodeći da su u vladajućoj stranci u RS "istakli bijelu zastavu".

Optužio je Dodika i predstavnike SNSD-a da su "ponizili RS i Narodnu skupštinu", povlačeći se pred nižerazrednim predstavnicima međunarodne zajednice.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić je zatražio jednosatnu pauzu uz zahtjev da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o policiji i unutrašnjim poslovima skine s dnevnog reda, jer se povlačenjem članova o rezervnom sastavu policije značajno mijenja.

Pita i šta se suštinski mijenja, ako se samo naziv Jednice MUP-a RS za podršku preimenuje u žandarmeriju.

I poslanik PDP-a Draško Stanivuković je ukazivao da poslanici ne mogu raspravljati o zakonu iz kojeg je MUP RS-a povukao određene članove, a oni ne znaju o čemu se konkretno radi.Zadnje dodane

Preporučujemo