Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Advokat Dario Sandić podnio krivičnu prijavu protiv 10 državnih parlamentaraca

25. 06. 2019 - 08:28
|
|
by udrimuski.ba/klix.ba
|
foto: Ilustracija

Banjalučki advokat Dario Sandić podnio je Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv 10 državnih parlamentaraca odnosno zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta BiH zbog nedolaska na sjednicu ovog doma.

"Podnesena je krivična prijava protiv zastupnika koji nisu htjeli doći na sjednicu Parlamenta BiH i na taj način onemogućili da ovaj najviši zakonodavni organ u BiH raspravlja i donese odluke vezano za pravosuđe u BiH i pitanje migrantske krize, štete i opasnosti koju trpe građani Unsko-sanskog kantona, a koju ćemo uskoro trpiti svi jer je Bihać samo 100 kilometara udaljen od Banje Luke", naveo je Sandić.

Prijavljeni su Staša Košarac, Snježana Novaković-Bursać, Dragan Bogdanić, Vojin Mitrović, Obren Petrović, Nebojša Radmanović, Mirko Šarović, Nenad Stevandić, Nenad Nešić i Jakov Galić.

Kako se navodi u krivičnoj prijavi, oni su prijavljeni jer 14. juna nisu pristupili sjednici, te su tako nanijeli štetu građanima BiH. Ovaj advokat ih tereti za zloupotrebu ovlasti.Zadnje dodane

Preporučujemo

Jelena Trivić: „U BiH je na snazi sprega medija i političara“

Jutros se u Udri Muški, telefonski uključila zastupnica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić: „Već treću sedmicu zasijedamo po jednom dnevnom redu od 46 tačaka. Sada je glavna tema izvještaj IRB-a. Investiciono-razvojna banka je dobro zamišljen projekat, za koji su počele sa se vezuju kriminalne afere