Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Ćudić: SDA i HDZ uvode Federaciju u parlamentarnu krizu nesagledivih posljedica

24. 06. 2019 - 16:19
|
|
by udrimuski.ba/klix.ba
|
foto: ilustracija

Trenutni udruženi pokušaj HDZ-a i SDA da obustavi rad Predstavničkog doma Parlamenta FBiH prekidanjem sjednice do uspostavljanja nove parlamentarne većine je uvod u parlamentarnu krizu nesagledivih posljedica, izjavila je Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u ovom domu.

Ona je tako reagirala na potez predsjedavajućeg Kluba zastupnika HDZ BiH u Mladena Boškovića koji je zatražio u ime buduće parlamentarne većine, odnosno HDZ-a, DF-a, SBB-a i SDA da se prekine sjednica federalnog organa zakonodavne vlasti dok se ne formira vlast u ovom bh. entitetu.

"Ovo je parlamentarna kriza koja nema opravdanje. Po ovoj crvenoj liniji će se pamtiti ovaj mandat. Pri tome imate hrabrosti da kažete kako ništa od današnjeg dnevnog reda nije ništa od životne važnosti. Pa ćete između ostalog zaustaviti razmatranje izvještaja o radu Fonda solidarnosti ili o radu Vlade FBiH. Ali je od životne važnosti vaša koalicija SDA-HDZ", kazala je Ćudić obraćajući se Boškoviću i zastupniku SDA Mirsadu Zaimoviću.

Ona je tražila da se "povuče ovaj besmisao" kazavši da je građanima ta parlamentarna većina potpuno nevažna.

TAGOVI:Zadnje dodane

Bogunić podnijela ostavku, Vlada KS bez ministrice

U kabinet premijera Kantona Sarajevo dostavljena je ostavka ministrice Zinete Bogunić na funkciju ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo u skladu sa članom 12. Zakona o Vladi, saopćeno je danas iz kantonalne Vlade

Preporučujemo

Kardinal Puljić: Prijete mi!

Vrhbosanski nadbiskup otvoreno - Vladajuće strukture ne rade za narod, nego za stranački interes l Ako se usprotiviš, onda ili počnu stizati pisma ili poruke, ili počne javno linčovanje