Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Pojačane aktivnosti policije u Banjaluci

24. 06. 2019 - 11:17
|
|
by udrimuski.ba - N1
|
foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka na području grada Banjaluka, u vremenu od 21. do 23. juna ove godine, uspješno su izvršili obezbjeđenja jedanaest javnih okupljanja, saopćeno je danas iz PU Banjaluka.

Kako navode u saopćenju, dvije osobe su uhapšene i ispitane na okolnosti posjedovanja opojne droge, a sedam osoba je lišeno slobode zbog vožnje pod uticajem alkohola.

''Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su, tokom vikenda, u dva ugostiteljska objekta u ovom gradu izvršili raciju u kojoj su pronašli nekoliko pakovanja pvc vrećica sa materijama koje asociraju na opojnu drogu marihuanu, dok su dvije osobe uhapšene zbog narušavanja javnog reda i mira tokom sprovođenja službene radnje.

Policijski službenici preduzeli su i niz drugih mjera i radnji u kojima su sankcionisana lica zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru RS i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i u narednom periodu nastaviće se sa sličnim aktivnostima u cilju zaštite građana i njihove imovine i prevencije inkriminisanih radnji'', saopćeno je.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!