Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

U Beogradu poplavljeno 20 vrtića, "rijeka" na autoputu

24. 06. 2019 - 09:33
|
|
by udrimuski.ba / Agencije
|
foto: ilustracija

Obilne padavine koje su pogodile Beograd najveće probleme donijele su na teritoriji opštine Palilula - u naseljima Borča, Ovča, Krnjača i Kotež.

 

Poslije sinoćnjeg zasjedanja gradskog kriznog štaba saopšteno je da je 20 beogradskih vrtića poplavljeno, a da je 9.000 domaćinstava bilo bez struje ali se taj broj smanjuje jer su ekipe na terenu.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije u prijestolnici Srbije su intervenisali 37 puta, a iz poplavljenih objekata spašeno je 12 osoba.

Zbog obilnih padavina, od sinoć je okretnica tramvaja u bloku 45 pod vodom. Umjesto tramvaja na linijama 7, 9, 11L i 12L putnike prevoze autobusi sa oznakom 7A. Ekipe GSP-a su na terenu i trude se da izvuku pet tramvaja iz potopljene okretnice, javlja RTS.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je jutros da je do plavljenja autoputa na Novom Beogradu zbog ogromnih padavina došlo i zato što su "dvije crpne stanice u jednom trenutku ispale iz funkcije".

Njihovim vraćanjem u funkciju stanje se vratilo na normalu, rekao je Radojičić za RTS, navodeći i da na Novom Beogradu još ne rade četiri trafostanice.

Ovo je težak trenutak, kao 2014. godine, konstatovao je Radojičić i dodao da su i klimatske promjene uticale na sve.

U Borči za sat vremena palo kiše kao za cijelu godinu

Prema njegovim riječima, sada je kritična situacija sa naseljima na lijevoj obali Dunava, gdje su predstavnici svih nadležnih službi na terenu i "daju svoj maksimum - prave kanale koji će ubrzati evakuaciju vode i drenažu tog terena", prenosi Fonet.

Radojičić je naglasio da je u Borči za jedan sat palo 100 litara kiše po kvadratnom metru, što je "otprilike godišnji nivo za to područje", a da je "na stanje, nažalost, uticala i divlja gradnja u tom naselju".

Posljedice nevremena otklanjanju se i na području Čačka, Ivanjice, Gornjeg Milanovca i Kragujevca.



Preporučujemo

Rinko Golubović obilježio 50 godina karijere

„Prije je bio samo jedan medij i mnogo više kontrole. Ja sam za standardizaciju, ali protiv sam cenzure. Danas sve prolazi. No, sada publika može da bira koga će slušati i gledati. "- kaže Rinko Golubovićl, u Udri Muški.