Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Mousavi: Iran će odlučno odgovoriti na svaku američku prijetnju

22. 06. 2019 - 11:58
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: REUTERS/Raheb Homavandi/File Photo/File Photo

Iran će odlučno odgovoriti na svaku američku prijetnju protiv njega, javila je u subotu poluzvanična novinska agencija Tasnim, pozivajući se na portparola ministarstva vanjskih poslova Abbasa Mousavija.

- Nećemo dopustiti nikakva kršenja iranskih granica. Iran će se odlučno suprotstaviti svakoj agresiji ili prijetnji Amerike - izjavio je on za Tasnim.

Napetosti između Teherana i Washingtona su buknule od četvrtka kada je iranski projektil uništio izviđački bespilotni avion U.S. Global Hawk. Teheran tvrdi da je dron oboren iznad njegove teritorije, a Washintgton navodi da se to desilo u međunarodnom zračnom prostoru.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u petak da je otkazao naređenje o vojnom napadu u kome bi moglo poginuti i do 150 ljudi, u znak odmazde za obaranje američkog drona bez ljudske posade, i nagovijestio da je otvoren za razgovore s s Teheranom.

- Bez obzira kakvu god odluku oni (Amerikanci) donesu, mi nećemo dopustiti kršenje teritorijalnog integriteta Islamske Republike Iran - kazao je Mousavi, prenosi Reuters.

 

 Zadnje dodane

Katalonski predsjednik Torra pred sudom

Regionalni predsjednik Katalonije Quim Torra pojavio se danas pred sudom zbog navodnog nepoštovanja španske izborne komisije time što nije uklonio simbole osamostaljenja sa javnih objekata tokom izborne kampanje

Preporučujemo