Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Mousavi: Iran će odlučno odgovoriti na svaku američku prijetnju

22. 06. 2019 - 11:58
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: REUTERS/Raheb Homavandi/File Photo/File Photo

Iran će odlučno odgovoriti na svaku američku prijetnju protiv njega, javila je u subotu poluzvanična novinska agencija Tasnim, pozivajući se na portparola ministarstva vanjskih poslova Abbasa Mousavija.

- Nećemo dopustiti nikakva kršenja iranskih granica. Iran će se odlučno suprotstaviti svakoj agresiji ili prijetnji Amerike - izjavio je on za Tasnim.

Napetosti između Teherana i Washingtona su buknule od četvrtka kada je iranski projektil uništio izviđački bespilotni avion U.S. Global Hawk. Teheran tvrdi da je dron oboren iznad njegove teritorije, a Washintgton navodi da se to desilo u međunarodnom zračnom prostoru.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u petak da je otkazao naređenje o vojnom napadu u kome bi moglo poginuti i do 150 ljudi, u znak odmazde za obaranje američkog drona bez ljudske posade, i nagovijestio da je otvoren za razgovore s s Teheranom.

- Bez obzira kakvu god odluku oni (Amerikanci) donesu, mi nećemo dopustiti kršenje teritorijalnog integriteta Islamske Republike Iran - kazao je Mousavi, prenosi Reuters.

 

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Kardinal Puljić: Prijete mi!

Vrhbosanski nadbiskup otvoreno - Vladajuće strukture ne rade za narod, nego za stranački interes l Ako se usprotiviš, onda ili počnu stizati pisma ili poruke, ili počne javno linčovanje