Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Nakon najveće zapljene kokaina u američkoj historiji: Članovi posade na ispitivanju

20. 06. 2019 - 13:29
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Američke vlasti zaplijenile su kokain vrijedan više od milijardu dolara s broda u luci u Filadelfiji, nazvavši to jednom od najvećih zapljena droge u historiji Sjedinjenih Američkih Država.  

Članovi posade broda su uhapšeni i trenutno su na ispitivanju. Vilijam Meksvein (William McSwain), američki državni tužilac, kazao je kako su policajci zaplijenili oko 16,5 tona kokaina. Članovi posade broda su uhapšeni i trenutno su na ispitivanju. 

- Količina droge koja je zaplijenjena može ubiti milione ljudi - rekao je državni tužilac Meksvein.

Drogu su sakrivali u sedam brodskih kontejnera, a optuženi mornari su Ivan Đurašević i Fonovave Tisadž (Fonofaavae Tiasage). Obojica su priznali federalnim agentima da su pomogli utovariti kokain na brod.

Drugi časnik Ivan Đurašević trebao je navodno dobiti više od 44 hiljade eura u kriptovalutama nakon što pomogne utovariti kokain. 

Dok su bili na moru, 14 različitih manjih brodova približilo se brodu kako bi im isporučili drogu. Navodi se da je brod u Ameriku stigao iz Čilea preko Paname i Bahama.Zadnje dodane

Kolumbija zatvara sve granice

Kolumbijska Vlada planira da u ponoć zatvori sve kopnene i vodene granične prelaze, usljed planiranih štrajkova širom zemlje

Preporučujemo

Rinko Golubović obilježio 50 godina karijere

„Prije je bio samo jedan medij i mnogo više kontrole. Ja sam za standardizaciju, ali protiv sam cenzure. Danas sve prolazi. No, sada publika može da bira koga će slušati i gledati. "- kaže Rinko Golubovićl, u Udri Muški.