Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Nakon najveće zapljene kokaina u američkoj historiji: Članovi posade na ispitivanju

20. 06. 2019 - 13:29
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Američke vlasti zaplijenile su kokain vrijedan više od milijardu dolara s broda u luci u Filadelfiji, nazvavši to jednom od najvećih zapljena droge u historiji Sjedinjenih Američkih Država.  

Članovi posade broda su uhapšeni i trenutno su na ispitivanju. Vilijam Meksvein (William McSwain), američki državni tužilac, kazao je kako su policajci zaplijenili oko 16,5 tona kokaina. Članovi posade broda su uhapšeni i trenutno su na ispitivanju. 

- Količina droge koja je zaplijenjena može ubiti milione ljudi - rekao je državni tužilac Meksvein.

Drogu su sakrivali u sedam brodskih kontejnera, a optuženi mornari su Ivan Đurašević i Fonovave Tisadž (Fonofaavae Tiasage). Obojica su priznali federalnim agentima da su pomogli utovariti kokain na brod.

Drugi časnik Ivan Đurašević trebao je navodno dobiti više od 44 hiljade eura u kriptovalutama nakon što pomogne utovariti kokain. 

Dok su bili na moru, 14 različitih manjih brodova približilo se brodu kako bi im isporučili drogu. Navodi se da je brod u Ameriku stigao iz Čilea preko Paname i Bahama.Zadnje dodane

Preporučujemo

Kardinal Puljić: Prijete mi!

Vrhbosanski nadbiskup otvoreno - Vladajuće strukture ne rade za narod, nego za stranački interes l Ako se usprotiviš, onda ili počnu stizati pisma ili poruke, ili počne javno linčovanje