Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Doživotne kazne zatvora za krijumčare migranata

20. 06. 2019 - 16:05
|
|
by udrimuski.ba - avaz
|
foto: ilustracija

Mađarski sud danas je pravomoćno osudio na doživotne kazne zatvora četvero krijumčara ljudima, odgovornim za smrt 71 migranta, čija su tijela pronađena u kamionu ostavljenom na autoputu u Austriji u avgustu 2015. godine.

Sudija Erik Mezolaki izjavio je da trojica krijumčara neće imati mogućnost uvjetnog otpusta, dok će četvrti odslužiti minimum 30 godina zatvorske kazne. Osuđeni su Afganistanac, koji je predvodio tu grupu, i troje Bugara. 

Oni su proglašeni krivima za organizirano krijumčarenje ljudima i ubistvo bez predumišljaja pošto nisu zaustavili kamion i otvorili vrata da bi ušao zrak. Kako je ranije tokom suđenja rekao sudija, migranti su udarali u vrata i vikali, pokušavajući da privuku pažnju vozača. 

Tada se ugušilo 59 muškaraca, osam žena i četvero djece iz Sirije, Iraka i Afganistana. Slučaj je šokirao Evropu koja se borila sa velikim prilivom migranata.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Kardinal Puljić: Prijete mi!

Vrhbosanski nadbiskup otvoreno - Vladajuće strukture ne rade za narod, nego za stranački interes l Ako se usprotiviš, onda ili počnu stizati pisma ili poruke, ili počne javno linčovanje