Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Đukanović: Nije bitno nose li mantiju, ovo im je posljednji trenutak da shvate

18. 06. 2019 - 08:17
|
|
by udrimuski.ba / Beta
|
foto: Reuters

Crna Gora nema namjeru da otme nijedan metar tuđe teritorije, ali neće dozvoliti da se otima ono što pripada Crnoj Gori, poručio je predsjednik Milo Đukanović.

"Nema namjeru Crna Gora da otme metar prostora od bilo koga, ali nema namjeru ni da sa povezom oko očiju prepušta bilo kome da otima ono što je državno", poručio je Đukanović sa izborne konferencije Demokratske partije socijalista u Beranama, prenijeli su podgorički mediji.

Đukanović je poručio da nije bitno da li neko nosi odjelo ili mantiju, jer svi moraju poštovati zakone.

"Danas je vrijeme da shvate da nosili odjelo ili mantiju moraju biti jednako odgovorni prema državi Crnoj Gori. Moramo im poslati opomenu da je ovo posljedni trenutak da to shvate, da nas ne dovedu u neprijatnu situaciju da država Crna Gora mora raditi ono što mora raditi prema svakome uključujući i one koji nose mantiju", poručio je on.

Crnogorska vlada usvojila je Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti koji predviđa da sve vjerske zajednice, pa i Srpska Pravoslavna Crkva, moraju dokazati da su prije 1918. godine bile vlasnice crkvene imovine, inače će im ona biti oduzeta.

Mitropolija Crnogorsko primorska oštro se protivi tom zakonskom rješenju i traži da se povuče. Povlačenje zakona tražio je od Vlade Crne Gore ranije ove sedmice predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Vlada u Podgorici je odbila Vučićevu "molbu" i poručila da "ne dopušta bilo kome" da utiče na njene odluke.Zadnje dodane

Preporučujemo