Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Tramp opet kritizirao gradonačelnika Londona

16. 06. 2019 - 10:06
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) ponovo je kritizirao gradonačelnika Londona Sadika Kana (Sadiq Khan) nazivajući ga "nacionalnom katastrofom" koja uništava britansku prijestonicu.

Trampovi komentari objavljeni su na društvenoj mreži Twitter nakon što su u pet napada hladnim i vatrenim oružjem u Londonu u protekla 24 sata ubijene i ranjene po tri osobe. Američki predsjednik je podijelio poruku kolumnistice Keti Hopkins o nasilju u Londonu pod nazivom "Kanov Londonistan".

Gradonačelnik Londona Sadik Kan porijeklom je iz Pakistana.

- Londonu je hitno potreban novi gradonačelnik. Kan je katastrofa, situacija će se samo pogoršavati - napisao je Tramp kao odgovor na poruku Hopkins.

Lider najveće britanske opozicione stranke Laburista Džeremi Korbin (Jeremy Corbyn) izjavio je da je "apsolutno užasno" što Tramp koristi ljudsku tragediju radi kritika gradonačelnika.  Zadnje dodane

Preporučujemo

Kardinal Puljić: Prijete mi!

Vrhbosanski nadbiskup otvoreno - Vladajuće strukture ne rade za narod, nego za stranački interes l Ako se usprotiviš, onda ili počnu stizati pisma ili poruke, ili počne javno linčovanje