Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Tramp opet kritizirao gradonačelnika Londona

16. 06. 2019 - 10:06
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) ponovo je kritizirao gradonačelnika Londona Sadika Kana (Sadiq Khan) nazivajući ga "nacionalnom katastrofom" koja uništava britansku prijestonicu.

Trampovi komentari objavljeni su na društvenoj mreži Twitter nakon što su u pet napada hladnim i vatrenim oružjem u Londonu u protekla 24 sata ubijene i ranjene po tri osobe. Američki predsjednik je podijelio poruku kolumnistice Keti Hopkins o nasilju u Londonu pod nazivom "Kanov Londonistan".

Gradonačelnik Londona Sadik Kan porijeklom je iz Pakistana.

- Londonu je hitno potreban novi gradonačelnik. Kan je katastrofa, situacija će se samo pogoršavati - napisao je Tramp kao odgovor na poruku Hopkins.

Lider najveće britanske opozicione stranke Laburista Džeremi Korbin (Jeremy Corbyn) izjavio je da je "apsolutno užasno" što Tramp koristi ljudsku tragediju radi kritika gradonačelnika.  Zadnje dodane

Kolumbija zatvara sve granice

Kolumbijska Vlada planira da u ponoć zatvori sve kopnene i vodene granične prelaze, usljed planiranih štrajkova širom zemlje

Preporučujemo

Rinko Golubović obilježio 50 godina karijere

„Prije je bio samo jedan medij i mnogo više kontrole. Ja sam za standardizaciju, ali protiv sam cenzure. Danas sve prolazi. No, sada publika može da bira koga će slušati i gledati. "- kaže Rinko Golubovićl, u Udri Muški.