Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

I Velika Britanija optužila Iran za napad na tankere u Omanskom zaljevu

15. 06. 2019 - 08:44
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Velika Britanija okrivila je za napade na tankere u Omanskom zaljevu, navodeći da nijedna druga država ne može biti odgovorna za to.

Ministar vanjskih poslova Velike Britanije Džeremi Hant (Jeremy Hunt) osudio je ove napade, ali i pozvao Iran da prekine sa svim oblicima aktivnosti koje destabiliziraju situaciju u regionu.

- Posljednji napadi nadovezuju se na ranije destabilizirajuće ponašanje Irana i predstavljaju ozbiljnu opasnost po region - kazao je Hant.

Američka vojska objavila je jučer video snimak na kojem se, kako tvrdi, vidi kako iranska Revolucionarna garda uklanja minu koja nije eksplodirala sa jednog od dva napadnuta naftna tankera u Omanskom zaljevu.Zadnje dodane

Kolumbija zatvara sve granice

Kolumbijska Vlada planira da u ponoć zatvori sve kopnene i vodene granične prelaze, usljed planiranih štrajkova širom zemlje

Preporučujemo

Rinko Golubović obilježio 50 godina karijere

„Prije je bio samo jedan medij i mnogo više kontrole. Ja sam za standardizaciju, ali protiv sam cenzure. Danas sve prolazi. No, sada publika može da bira koga će slušati i gledati. "- kaže Rinko Golubovićl, u Udri Muški.