Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Sastanak ministara pravde u BiH: Potrebne reforme bh. pravosuđa

14. 06. 2019 - 14:58
|
|
by udrimuski.ba - N1
|
foto: ilustracija

Državni, entitetski i ministar pravde Brčko disktrikta sastali su se u Prozoru/Rami kako bi raspravljali o modalitetu reforme pravosuđa u BiH.

Razgovarali su o budućim koracima koje je potrebno poduzeti zbog stanja u kom se našao bh. pravosudni sistem. Na dnevnom redu sastanka bili su i Zakon o Visokom sudskom tužilačkom savjetu te Zakon o sudovima BiH.

Javnosti su se obratili ministar pravde BiH Josip Grubeša i ministar pravde RS Anton Kasipović poručivši da je bosanskohercegovačkom pravosuđu potrebna reforma.

Ministar pravde BiH Josip Grubeša kazao je da raspravljaju o tome u kom smjeru će ići zakoni:

"Ministar pravde nije taj koji će govoriti kako će izgledati zakon. Ono što ćemo mi napraviti jesu radne grupe odnosno da eksperti budu ti koji će nama predložiti rješenja a mi ćemo ih uputiti u daljnju proceduru."

Anton Kasipović, resorni ministar iz RS naglasio je kako su bezrazložno izgubili tempo na Strategiji za procesuiranje ratnih zločina koja je usaglašena još prije godinu dana.

TAGOVI:Zadnje dodane

Zdravko Mamić danas pred Sudom BiH

Danaće će biti održano ročište pred Sudom Bosne i Hercegovine, na kojem će se razmatrati izručenje bivšeg direktora zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića

Preporučujemo