Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

mTechno Radio Showcase_sezona 4_sedmica_41

13. 06. 2019 - 14:22
|
|
by udrimuski.ba/Davor Pavelić
|
foto: Davor Pavelić

mTechno Radio Showcase sa Wordom i gostima uživo od 22:00h na talasima Radija OTVORENA MREŽA u cijeloj BiH, te gledati putem direktnog videostrima na stranici mTechno Records 

Studijski brojevi telefona: +387 33 861-436/437


Kroz dosadašnje 3 sezone ekipa mTechno Radio Showcase ostvarila je dobre domace i regionalne kontakte i dala svoju maximalnu podršku domacoj i regionalnoj sceni te promovisala veliki broj domcih i regionalnih umjetnika njihovih izdanja ali i promotora i evenata, a taj pozitivni trend se nastavio i u ovoj četvrtoj sezoni > (P.L.U.R) #peace #love #unity #RESPECT

SLIKA2640

Prethodnih par epizoda Worda je vrtio molog setove bez gostiju, dok za večeras najavljuje prvo ikad gostovanje za mladu talentovanu DJanu iz Sarajeva, Nadju Sinic aka Nadja Si.
Nadja Si svoj muzički put počinje inspirisana najdražim bendom Deepeche Mode, i vrlo brzo ulazi u sferu elektronske muzike gdje je posmatrajući muziku kroz prizmu prvobitnog bavljenja umjetnošću i filmom, veoma brzo pronašla expresiju sebe kroz slobodu koju nudi Techno žanra, a malo zatim počinje i njena DJ karijera.

Prva iskustva i lekcije je naučila sama, dok je 2 godine poslije učestvovala na radionicama Modular ekipe, gdje je stekla tehniku mixanja ali i pronašla svoj stil baziran na Detroitskom i underground Berlinksom zvuku.

Oni koji su je imali priliku slušati u klubu Trezor u Sarajevu, gdje je odnedavno postala i jedan od rezident DJ-eva kažu da su njeni setovi energični i prožeti melahonijom mračnih tema.
Nadja se trenutno zanima za zvuk i dizajn filmskog zvuka, te istražuje i audio produkciju, tako da uskoro možemo očekivati i prve trake iz njene techno kuhinje.

SLIKA3640

Upravo mlada Nadja sa domaćinom Wordom će najaviti event iz sekcije "preporučujemo", a riječ je o novom event serijalu u sarajevskom Trezor klubu pod nazivom "Critical Juncture".
U ovom izdanju "Critical Juncture"koji je zakazan za 14/06/2019 za dekovima je pravi ladies night, te će osim naše gošče Nadje Si, nastupiti i Marla Felis, koju smo imali priliku ugostiti u emisiji u toku ove sezone, a lajnap zatvaraju S.Elle i Marina.

Za ovaj event večeras poklanjamo 2 promotivna upada za najsretnije slušatelje i slušalice, a više informacija o damama, njihovom radu ali i samom eventu možete pronaći na: 14/06 - Critical Juncture @ Trezor Sarajevo 


PREPORUČUJEMO!

U sekciji preporučujemo nalazi se event koji smo promovisali i protekli četvrtak a riječ je o "Burn Evolution Festival - Iličnica, Tuzla", na kojem pod otvorenim nebom osim headlinera Rebeke Ark iz Španije nastupa i mTechno roster: TKNO, Miloš Vujević i Worda, te Nedim, Oliver S. i Elm.
Event u Tuzli zakazan je za 13/07/2019, a i večeras najsretnije slušatelje i slušalice očekuju 2 promotivne ulaznice.

SLIKA4640

Više informacija o eventu i umjetnicima koji nastupaju možete pronaći na: Burn Evolution Festival - Iličnica, Tuzla  

SLIKA5640

mTechno Records ekipa nastavlja i sa novim izdanjima, tako je novo izdanje od mladog Marka Batkovskog iz Drvara "The Descent EP" sa 2 strašne trake pržete distorzijama, već u pretprodaji a možete poslušati i preuzeti izdanje na:
Marko Batkovski - The Descent EP 

Pratite #mTechno putem fejsbuk stranice mTechno Records 
te putem instagrama: mTechno Records  Zadnje dodane

Preporučujemo