Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Predavanje profesorice Jasne Bajraktarević: Psihologija put do rješenja problema

13. 06. 2019 - 12:32
|
|
by udrimuski.ba/agencije
|
foto: udrimuski.ba

Predavanjem, pod nazivom “Psihopatologija svakodnevnice - Kako preživjeti život”, kojim je zaokružila 20 godina uspješnog rada u našoj zemlji na polju psihologije, prof. dr. Jasna Bajraktarević večeras je u dvorani Doma mladih Skenderija okupila veliki broj ljudi, a sve sa jednim ciljem - da im poruči kako je psihologija put do rješenja problema.

Prema njenim riječima, Bosanci i Hercegovci nikako se ne bi trebali osjećati izgubljeni zato što žive na Balkanu i u zemlji koja se bori sa mnogim problemima.

“Nekoliko tema koje su odabrane na predavanju su problemi koje prolazimo svakodnevno, a inspirisani, naravno, i problemima mojih klijenata. To je zapravo i bio osnov svega da se vidi šta je to sa čim se ljudi susreću. I jeste to jedna vrsta kolektivnog predstavljanja šta psihologija i gdje psihologija može pomoći kao i načina na koji radim. Dakle, šta je psihoterapija, šta je neuroterapija, kako otkriti uzrok svojih problema i odakle krenuti?”, pojasnila je profesorica Bajraktarević.

Dodala je da je psihološki konsalting, savjetovanje i organizacija u sopstvenom životu gdje nam je nekada potreban nezavisni posmatrač, neko ko će nam pomoći da vidimo put kojim trebamo ići.

Bajraktarević: Osvijetlit ćemo lavirinte ljudske duše i probleme u koje svi upadamo

Podsjećamo profesorica Bajraktarević iza sebe ima uspješnu dugogodišnju univerzitetsku karijeru, dvije decenije djelovanja u Sarajevu i četiri godine rada psihološkog savjetovališta PsychoPractice.Zadnje dodane

Ovogodišnji rod višnje u nekoliko voćnjaka skoro je prepolovljen

Imam otkupljivača koji će na kraju sezone branja utvrditi konačnu cijenu. Otkupna cijena višnje ne mijenja se, praktično, od 1985. godine. Uglavnom se otkupna cijena vrtjela oko marke po kilogramu. Problem predstavlja i nedostatak radne snage. Berača treba platiti od 40 do 50 KM - kaže Radić

Preporučujemo