Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Predavanje profesorice Jasne Bajraktarević: Psihologija put do rješenja problema

13. 06. 2019 - 12:32
|
|
by udrimuski.ba/agencije
|
foto: udrimuski.ba

Predavanjem, pod nazivom “Psihopatologija svakodnevnice - Kako preživjeti život”, kojim je zaokružila 20 godina uspješnog rada u našoj zemlji na polju psihologije, prof. dr. Jasna Bajraktarević večeras je u dvorani Doma mladih Skenderija okupila veliki broj ljudi, a sve sa jednim ciljem - da im poruči kako je psihologija put do rješenja problema.

Prema njenim riječima, Bosanci i Hercegovci nikako se ne bi trebali osjećati izgubljeni zato što žive na Balkanu i u zemlji koja se bori sa mnogim problemima.

“Nekoliko tema koje su odabrane na predavanju su problemi koje prolazimo svakodnevno, a inspirisani, naravno, i problemima mojih klijenata. To je zapravo i bio osnov svega da se vidi šta je to sa čim se ljudi susreću. I jeste to jedna vrsta kolektivnog predstavljanja šta psihologija i gdje psihologija može pomoći kao i načina na koji radim. Dakle, šta je psihoterapija, šta je neuroterapija, kako otkriti uzrok svojih problema i odakle krenuti?”, pojasnila je profesorica Bajraktarević.

Dodala je da je psihološki konsalting, savjetovanje i organizacija u sopstvenom životu gdje nam je nekada potreban nezavisni posmatrač, neko ko će nam pomoći da vidimo put kojim trebamo ići.

Bajraktarević: Osvijetlit ćemo lavirinte ljudske duše i probleme u koje svi upadamo

Podsjećamo profesorica Bajraktarević iza sebe ima uspješnu dugogodišnju univerzitetsku karijeru, dvije decenije djelovanja u Sarajevu i četiri godine rada psihološkog savjetovališta PsychoPractice.