Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

GOVORNICA – ZAKON O PRAVIMA BORAČKE POPULACIJE U FBiH

11. 06. 2019 - 13:01
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Demobilisani borci u FBiH, nikada nisu bili jedinstveni u borbi za vlastita prava, ali se nakon GOVORNICE od petka 07.juna, u kojoj su učestvovali njihovi  predstavnici Rešid Džananović, Hajriz Doglod, Drago Grbavac i Dražen Pehar, ispostavilo da nikada nisu bili podijeljeni, kao što je to slučaj danas.

Za razliku od prethodne emisije, u kojoj su na istu temu govorili predstavnici Kampa heroja u Sarajevu, Amel Pervan i Hamza Krkalić, koji podržavaju novi prijedlog Zakona o boračkoj populaciji u FBiH, ova grupa boraca i predstavnika Udruge:'' Zaboravljeni branitelji'' iz Ljubuškog, su apolutno protiv usvajanja ovakvog prijedloga i zagovaraju vraćanje u proceduru, prošlogodišnjeg prijedloga Zakona o ovoj populaciji. Ove dvije frakcije su toliko podijeljene, da se njihovo pomirenje i  ujedinjenje oko istih ciljeva, u ovom trenutku čini gotovo nemogućim.

 Zadnje dodane

Govornica: Rubina Čengić i Nermin Nikšić

Nikšić je govorio o (ne)radu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, o političkim odnosima, izvještajima Evropske komisije, događajima u SDP-u, te je konkretno odgovio na brojna pitanja građana pristigla putem telefona i Facebook stranice Radija OTVORENA MREŽA

Preporučujemo