Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Komšić: Neprimjeren istup ambasadora Ivancova

10. 06. 2019 - 23:05
|
|
by udrimuski.ba - N1
|
foto: REUTERS/Fedja Krvavac

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je krajnje diplomatski neprimjerenim istup ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova tokom njegovog gostovanja u msiji Dan u živo na N1, te je izrazio zabrinutost ambasadorovim pokušajem diskreditacije novinara Avde Avdića.

Komšić je za N1 naveo da je razočaravajuća činjenica da ambasador Ivancov na posve nediplomatski način vrši svojevrstan pritisak na medije u Bosni i Hercegovini, dodajući da osim toga takav politički govor duboko zalazi u sferu miješanja u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine.

VEZANE VIJESTI: Ivancov: "Žurnal" nije kredibilan, sjećate li se šta je pisao Avdo Avdić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazao je da afera "Potkivanje" mora biti istražene do kraja, te da mediji imaju demokratsko pravo da javnost informišu o pomenutom slučaju.

"Bilo kakvi politički i diplomatski pritisci na medije sa ciljem banalizacije ovako krupnog problema za našu državu i društvo neće doprinijeti stvaranju ambijenta koji u konačnici ima za cilj vraćanje poljuljanog povjerenja u instituciju Visokog sudskog i tužilačkog vijeća", zaključio je Preporučujemo