Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Egzotika na tanjiru: Meso konja i kengura, plastika u kašicama za bebe, jagode sočnije uz hemikalije

07. 06. 2019 - 10:52
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: Google

Povodom Svjetskog dana sigurnosti hrane, koji se prvi put obilježava ove godine, direktor Agencije za sigurnost hrane u Bosni i Hercegovini govori Džemil Hajrić .

Hajrić pojašnjava koliko je sigurno tržište hrane u BiH, ali i kako budnom okom tržišnih inspektora „promakne“ konjsko meso u govedini, meso kengura ili komadi plastike u dječijoj hrani. 

Prema njegovim riječima, nema nultog rizika u proizvodnji hrane. 

- Recimo, jedan proizvod može sadržavati komponente iz različitih dijelova svijeta. Tako u mesnom proizvodu meso može biti porijeklom iz BiH, aditivi koji se koriste su porijeklom iz Kine, a soja, koja je suplement, dolazi iz Brazila – kazao je Hajrić.

Otkriva i da li su otrovne jagode preplavile trgovine u BiH.

U videointervjuu pogledajte ko vara potrošače, ali i koje mjere opreza preporučuje direktor Agencije za sigurnost hrane u BiH, a kako bi građani u konačnici zaštitili svoje zdravlje.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJEZadnje dodane

Pravopisna greška na ulazu u Mostarski aerodrom

Ćirilično slovo NJ (њ) na tabli Uprave za indirektno oporezivanje BiH napisano je kao N i J. Ova greška naišla je na podsmijeh velikog broja korisnika društvenih mreža, a neki su naveli da su slične greške viđali i na drugim mjestima

Preporučujemo