Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

FK Željezničar dobio građevinsku dozvolu za izgradnju krova istočne tribine stadiona Grbavica

06. 06. 2019 - 15:23
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Fudbalski klub Željezničar obavijestio je javnost da je Općina Novo Sarajevo izdala građevinsku dozvolu za izgradnju krova na istočnoj tribini stadiona Grbavica. 

- FK Željezničar i u ovoj godini nastavlja s unapređenjem infrastrukture stadiona Grbavice. Na osnovu potpisanog sporazuma između NSBiH i FK Željezničar u kojem je definirana izgradnja krova na istočnoj tribini, FK Željezničar uputio je zahtjev Općini Novo Sarajevo za izdavanje neophodne građevinske dozvole.

Predstavnici Općine su izvršili uviđaj na licu mjesta i ustanovili da je glavni projekt natkrivanja istočne tribine u skladu s idejnim projektom rekonstrukcije stadiona Grbavica na koji je Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo dao saglasnost u kojoj se navodi da je projekt u skladu s urbanističkim planom ovog dijela grada. 

FK Željezničar će građevinsku dozvolu danas dostaviti NSBiH, a u skorijem periodu očekujemo da Savez objavi tender za izvođača radova na izgradnji krova istočne tribine.

FK Željezničar ovom prilikom zahvaljuje Općini Novo Sarajevo - stoji u saopćenju kluba iz Zvorničke 27.Zadnje dodane

Siniša Mihajlović ponovo u bolnici

Trener fudbalera Bologne Siniša Mihajlović ponovo je danas primljen u bolnicu kako bi bio podvrgnut antivirusnoj terapiji, koja je neophodna poslije transplantacije koštane srži

Preporučujemo