Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Mamić iskreno: U Hrvatsku se ne vraćam živ, otrovat ću se kao Praljak

06. 06. 2019 - 15:08
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Nakon što se prije nekoliko dana pojavila teza da bi Zdravko Mamić mogao biti izručen Hrvatskoj u svojevrsnoj ''zamjeni'' za bivšu sutkinju Općinskog suda u Sarajevu Lejlu Fazlagić, reporteri ''Provjerenog'' razgovarali su s bivšim čelnikom zagrebačkog Dinama. 

Mamić je kazao da živ neće izaći pred hrvatski sud.

- Ako me budu nasilu prebacili, ja sam već davno obećao hrvatskoj javnosti šta ću napraviti. Pa živ neću izaći pred hrvatski sud. I neću živ sjediti u hrvatskom zatvoru, a u bosanskom bez problema. Vrlo jednostavno, slučaj Praljak. Šta sad hoćete da vam nacrtam kako bih to napravio? Rekao sam da živ ne bih došao u hrvatski zatvor - rekao je za emisiju ''Provjereno'' Nove TV Zdravko Mamić.

Podsjetimo, Mamić je još prošle godine u razgovoru za ''Globus'' izjavio: ''Nisam kriv, ali ako budem morao u zatvor, napravit ću isto što i Praljak!''

Podsjećamo, Optužno vijeće osječkog Županijskog suda 21. maja je, iz sedmog pokušaja, potvrdilo drugu USKOK-ovu optužnicu protiv Mamića i još šestorice okrivljenika te prihvatilo prijedlog tužilaštva da se Mamiću odredi istražni zatvor.

Optužnica Zdravka Mamića tereti da je, od decembra 2004. do decembra 2015., ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih kompanija te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača klub oštetili za više od 144 miliona kuna.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Dekadencija, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U drugoj Dekadenciji, emisiji za kulturnu dekontaminaciju, Vanja Šunjić je ugoslita novinara, književnika i urednika Andriju Škaru. Razgovarali su o knjigama, muzici, odrastanju i Sedmoj republici