Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Govornica: Darko Došlo i Abdulah Sidran

05. 06. 2019 - 14:54
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Nije Makron lud! Iako su brojni europejci, iznenađeni spoznajom, da je najmlađi predsjednik Francuske oženio svoju -24 godine stariju profesorku iz srednje škole, to samo dokazuje da je njegova duhovna strana dominantna u odnosu na ostale kvalitete koje nesumnjivo posjeduje.

Vjerovatno je baš iz tog razloga, umjesto naših kvazi-intelektualaca tj. političara iz BiH, na ručak pozvao samo jednog starijeg gospodina koji je vlastitim radom i rezultatima sebi priskrbio titulu akademika, a u raji poštovanje (koje uživaju malobrojni) i status žive legende.

Naime, naš uvaženi književnik, Abdulah Avdo Sidran, je prošle sedmice, samo nekoliko dana prije evropskih parlamentarnih izbora, bio na ručku kod Emanuela Makrona, koji je organizovan na na inicijativu francuskog filozofa Bernar-Anrija Levija.

Nije čika Avdo sam sjedio s Makronom, nego je tu bilo još deset inetelektualnih veličina iz cijele Evrope. To su pisci, esejisti, istoričari i pjesnici, koji su početkom godine potpisali pismo na poziv Bernar-Anrija Levija, u kojem upozoravaju na "populističkie sile koje se slijevaju u Evropu", te su pozvali na mobilizaciju da se "brani naslijeđe Erazmusa, Dantea, Getea i Komenijusa". Kako se čika Avdi dopao ''meni'' (iće i piće), da li je upoznao Predsjednikovu suprugu i kakav su utisak na njega ostavili domaćini i cijela ta svita, poslušajte u Govornici, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi Darko Došlo.

Ne ruča se se svaki dan sa predsjednikom Francuske!

 Zadnje dodane

Govornica: Rubina Čengić i Vojin Mijatović

Današnji gost u emisiji Govornica na Radiju OTVORENA MREŽA je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH. Čengić i Mijatović će razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji, CIK-u BiH, te o lopovlucima vladajucih i samozvanih opozicionih, kako on navodi

Preporučujemo