Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Prekid programa zbog čitanja: Ima li koga, Dijala Hasanbegović

05. 06. 2019 - 14:47
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

U "Prekidu programa zbog čitanja", emisiji Radija OTVORENA MREŽA, urednica i novinarka Vanja Šunjić je čitala poeziju Dijale Hasanbegović.

Poezija Dijale Hasanbegović nije lagano štivo, ali dobra poezija to nikad nije. Ova je zbirka zatamnjeno srce koje ne odustaje od svjetla. Već sa čitanjem prve pjesme postaje kristalno jasno da je ona rijetka kombinacija upravo spomenutog. Sretan sam što postoji i što znam gdje je mogu naći. I kad god se osjetim dovoljno snažnim za svoje strašnije svjetove i njihove mrakove, prenosit ću im stih jedne od pjesama iz ove zbirke. Činit ću to kao ultimativnu poruku i jednu sasvim ličnu prijetnju: Ne dam djecu za rat!
(Mehmed Begić)

Dijala Hasanbegović je pjesnikinja, novinarka i književna i književna kritičarka. Radila je za tjednik Dani kao književna i pozorišna kritičarka, kao novinarka Radio Sarajevo portala i kolumnistica na portalu Diskriminacija. Objavljivala je eseje, poeziju i kritike za različite književne časopise. Pjesme su joj prevođene na engleski, poljski i norveški. Prvi engleski prevod objavljen je u The American Poetry Review (septembar, 2007). Živi u Sarajevu. Trenutno je kolumnistica za Urban magazin. diskriminacije u zemlji i regionu.

 Zadnje dodane

Govornica: Rubina Čengić i Vojin Mijatović

Današnji gost u emisiji Govornica na Radiju OTVORENA MREŽA je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH. Čengić i Mijatović će razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji, CIK-u BiH, te o lopovlucima vladajucih i samozvanih opozicionih, kako on navodi

Preporučujemo