Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

GOVORNICA : ZAKON O PRAVIMA DEMOBILISANIH BORACA I ČLANOVA NJIHOVIH PORODICA U FBiH

26. 05. 2019 - 13:35
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

U "Govornici", emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi Darko Došlo, gosti su bili Amel Pervan i Hamza Krkalić, demobilisani borci iz Kampa heroja u Sarajevu.

Vlada FBiH usvojila je na sjednici u četvrtak Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, koji bi u parlamentarnu proceduru trebala uputiti po hitnom postupku. Istovremeno, će biti urađen rebalans budžeta FBiH kako bi se ovaj zakon mogao primjenjivati od 1. jula, što je zahtjev boraca. Zakon i rebalans će u proceduru ići u paketu, a za izradu rebalansa budžeta biće potrebno nekih 15 dana. 
Šta podrazumijeva ovaj Zakon i koliko će demobilisani borci, uključujući i ukupnu javnost u FBiH, biti zadovoljni njegovim stupanjem na snagu, te da li obuhvata sve zahtjeve boraca, saznali smo u petak u 15:30h.

 


 Zadnje dodane

Govornica: Rubina Čengić i Nermin Nikšić

Nikšić je govorio o (ne)radu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, o političkim odnosima, izvještajima Evropske komisije, događajima u SDP-u, te je konkretno odgovio na brojna pitanja građana pristigla putem telefona i Facebook stranice Radija OTVORENA MREŽA

Preporučujemo

Chomsky: Deset strategija manipulacije ljudima

Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumijevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod prosjeka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv