Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

GOVORNICA : ZAKON O PRAVIMA DEMOBILISANIH BORACA I ČLANOVA NJIHOVIH PORODICA U FBiH

26. 05. 2019 - 13:35
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

U "Govornici", emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi Darko Došlo, gosti su bili Amel Pervan i Hamza Krkalić, demobilisani borci iz Kampa heroja u Sarajevu.

Vlada FBiH usvojila je na sjednici u četvrtak Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, koji bi u parlamentarnu proceduru trebala uputiti po hitnom postupku. Istovremeno, će biti urađen rebalans budžeta FBiH kako bi se ovaj zakon mogao primjenjivati od 1. jula, što je zahtjev boraca. Zakon i rebalans će u proceduru ići u paketu, a za izradu rebalansa budžeta biće potrebno nekih 15 dana. 
Šta podrazumijeva ovaj Zakon i koliko će demobilisani borci, uključujući i ukupnu javnost u FBiH, biti zadovoljni njegovim stupanjem na snagu, te da li obuhvata sve zahtjeve boraca, saznali smo u petak u 15:30h.

 


 Zadnje dodane

Dekadencija, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U prvoj ovosezonskoj „Dekadenciji“, emisiji za kulturnu dekontaminaciju, urednica i novinarka Vanja Šunjić je ugostila fotografkinju Tajanu Dedić Starović, čija je izložba, „Znakovi odrastanja“ otvorena u Banskom dvoru

Preporučujemo