Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

GOVORNICA : ZAKON O PRAVIMA DEMOBILISANIH BORACA I ČLANOVA NJIHOVIH PORODICA U FBiH

26. 05. 2019 - 13:35
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

U "Govornici", emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi Darko Došlo, gosti su bili Amel Pervan i Hamza Krkalić, demobilisani borci iz Kampa heroja u Sarajevu.

Vlada FBiH usvojila je na sjednici u četvrtak Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, koji bi u parlamentarnu proceduru trebala uputiti po hitnom postupku. Istovremeno, će biti urađen rebalans budžeta FBiH kako bi se ovaj zakon mogao primjenjivati od 1. jula, što je zahtjev boraca. Zakon i rebalans će u proceduru ići u paketu, a za izradu rebalansa budžeta biće potrebno nekih 15 dana. 
Šta podrazumijeva ovaj Zakon i koliko će demobilisani borci, uključujući i ukupnu javnost u FBiH, biti zadovoljni njegovim stupanjem na snagu, te da li obuhvata sve zahtjeve boraca, saznali smo u petak u 15:30h.

 


 Zadnje dodane

Govornica: Rubina Čengić i Vojin Mijatović

Današnji gost u emisiji Govornica na Radiju OTVORENA MREŽA je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH. Čengić i Mijatović će razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji, CIK-u BiH, te o lopovlucima vladajucih i samozvanih opozicionih, kako on navodi

Preporučujemo