Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Dragičević: Mi ćemo tražiti momentalnu ostavku Tegeltije

26. 05. 2019 - 11:37
|
|
by udrimuski.ba - N1
|
foto: N1

"Podržao sam i ja tu ideju i grupa Pravda za Davida će iz Banjaluke ići na te proteste i tražićemo momentalnu ostavku predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije", kazao je za N1 Davor Dragičević, povodom najavljenih protesta ispred VSTV-a na koje je pozvao ministar Dragan Mektić.

"Dokle god su oni na čelu VSTV-a, predmet David Dragičević i Dženan Memić neće biti riješeni. Imali su dovoljno vremenena, očigledno to je korumpirano – vidjeli ste sve na onim snimcima i sve dok su ti ljudi na pozicijama to se neće promjeniti. Ja očekujem da se predmet David Dragičević prenese na Tužilaštvo BiH ali ako Gordana Tadić, Ružica Jukić, Milan Tegeltija budu na vrhu - od toga nema ništa. Kao što naš advokat Ifet Feraget kaže, nama samo trebaju pošteni tužioci da se ovi predmeti riješe", kazao je Dragičević.

Također, otac stradalog sarajevskog mladića Dženana Memića pozvao je građane da podrže ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića, koji traži mirne proteste ispred Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV).

Memić je za N1 potvrdio da će se pridružiti protestima na koje je pozvao ministar Dragan Mektić, te kazao da će se protesti održati u srijedu u 12 sati.Zadnje dodane

Odlaze iz BiH: Broj upisanih studenata na UNSA manji za 2000

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevu danas na sjednici razmatraju Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Univerziteta u Sarajevu (UNSA) za 2018. godinu, a rektor UNSA Rifat Škrijelj je pored ostalog kazao da se broj upisa studenata na tu visokoškolsku instituciju smanjuje iz godine u godinu

Preporučujemo