Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Vratio “Rođene” u elitni rang

26. 05. 2019 - 09:49
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Kada je spuštena zavjesa na tadašnju premijerligašku sezonu u maju 2016. godine, Velež je bio "ni na nebu ni na zemlji. Ponovo je postao prvoligaš, uprava se tražila, igrački kada je bio više nego skroman.  

Crna serija se nastavila i u Prvoj ligi FBiH, mostarski fudbalski velikan je ostao na dnu, kao u najgoroj noćni mori navijača ovog kluba, najgori mogući scenarij se razvijao.  
“Rođeni” su bili na dnu tabele, nova uprava je pokušavala spasiti što se spašiti može. A onda je imenovan novi šef stručnog štaba, iz ekipe Mladosti u Mostar je u drugom mandatu stigao Ibro Rahimić. U tom trenutku za većinu ljubitelja fudbala u BiH to je krajnje neočekivan, riskantanatn, poprilično hrabar potez.

No, odličan Rahimićev rad tokom cijelog ovog perioda krunisan je jučer kada se Velež pobjedom u Visokom vratio tamo gdje mu je i mjesto, u Premijer ligu.   
Rahimić je rođen 17. aprila 1963. godine u Mostaru. Igračku karijeru je počeo u Veležu, nakon čega su uslijedile četiri sezone u Leotaru, pa povratak u “Rođene” s kojima je igrao finale Kupa Jugoslavije 1989. godine, odnosno sezonu ranije osminu finala Kupa UEFA-e. Pored Veleža i Mladosti jedno vrijeme je proveo i na klupi Sloge iz Ljubuškog.