Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Nermin Alešević dao iskaz u Tužilaštvu BiH, za to vrijeme prijećeno njegovoj porodici

24. 05. 2019 - 15:22
|
|
by udrimuski.ba/klix.ba
|
foto: ilustracija

Nermin Alešević, biznismen koji je snimio davanje novca inspektoru SIPA-e za posredovanje kod predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milana Tegeltije u pravosudnom sporu, dao je iskaz Tužilaštvu BiH.

Alešević nije želio govoriti o iskazu datom tužitelju Tužilaštva BiH, ali je kazao da je za to vrijeme, dok je on davao iskaz, zaprijećeno njegovoj porodici u Velikoj Kladuši. 

Tvrdi da će slučaj biti prijavljen Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić je potvrdio za Klix.ba da sin Nermina Aleševića daje iskaz u prostorijama Policijske uprave Velika Kladuša.

Visok i ćelav muškarac je, kako saznaje Klix.ba, dolazio na vrata stambene kuće Nermina Aleševića i raspitivao se gdje se on nalazi. Navodno je došao automobilom BMW.

Podsjetimo, u ranijim izjavama Alešević je kazao kako novac koji je predao inspektoru Marku Pandži nije dobio nazad te da je u više navrata dao ukupno 7.000 KM, a kako bi se urgiralo kod tadašnje glavne tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić.Zadnje dodane