Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Nermin Alešević izašao iz Tužilaštva BiH, dao iskaz u slučaju "Tegeltija"

24. 05. 2019 - 14:58
|
|
by udrimuski.ba - N1
|
foto: N1

Biznismen Nermin Alešević dao je iskaz u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine u slučaju "Tegeltija", javlja reporterka N1 Milica Vučetić koja prati ovaj događaj.

Biznismen Nermin Alešević po izlasku iz Tužilaštva BiH novinarima je kratko poručio da je "bez komentara". Alešević se zadržao dva i po sata u Tužilaštvu BiH gdje je dao iskaz u slučaju "Tegeltija".

Alešević je potvrdio autentičnost snimka na kojem se vidi razgovor između njega i Tegeltije te predaja novca inspektoru SIPA-e Marku Pandži. Rekao je da se originalni snimak nalazi u Ambasadi Velike Britanije. 

"Moj stav je da je ovaj snimak vjerodostojan. Ja sam ga lično snimio da dokažem u kakvom je stanju naše pravosuđe. Jer 8 godina ja se borim sa našim korumpiran sudstvom, pojedincima u korumpiranom sudstvu. Sve sam ovo dostavio međunarodnoj zajednici, predao sam i engleskom ambasadoru originalni CD od 30 minuta snimanja. Upoznate su i Američka ambasada, Inzko, sve međunarodne zajednice u BiH", kazao je Alešević i dodao:

"Ja sam to sam lično odradio da dokažem u kakvoj situaciji je to, dvije godine sam radio na predmetu da dokažem da je vrh sam korumpiran u tom dijelu".

Online magazin Žurnal je ranije pisao da je Pandža uzeo dvije hiljade KM od Aleševića kako bi, kod tadašnje glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić, ubrzao rad na Aleševićevom predmetu.

Biznismen Nermin Alešević po izlasku iz Tužilaštva BiH novinarima kratko poručio da je - “bez komentara”. Alešević se zadržao dva i po sata. U Tužilaštvo BiH bio je pozvan radi davanja iskaza u slučaju “Tegeltija”.

Predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija odbacio je sve navode o umiješanosti u koruptivne radnje te rekao da snimak potvrđuje njegov demanti.

 Zadnje dodane