Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Konaković: Ovo više raditi nećete, čekamo Tužilaštvo, idemo u naredno preduzeće

24. 05. 2019 - 13:12
|
|
by udrimuski.ba / radiosarajevo.ba
|
foto: ilustracija

Nakon što je jučer održao press konferenciju u KJKP Rad, Elmedin Konaković jutros je posvetio još jedan Facebook status stanju u ovom preduzeću, a najavio je i slične poteze u drugim kantonalnim preduzećima.

Komentar Dine Konakovića prenosimo u cijelosti.

"Nakon pressa u JKP RAD dobio sam desetine mailova i poruka. Slike tužbi iz ovog preduzeća prema ljudima koji su duzni 7, 9, 13, 5 KM... Mahom su to penzioneri i druge ranjive kategorije društva. Najavljena i pljenidba u nekim slučajevima. Samo jedan tajkun koji mjesečno plati tri, a trebao bi 33 hiljade, ošteti Rad više od svih ovih tuženih.

Formiranje spisa na sudu nas kosta cca 70 KM, za bilo koji iznos. Troškovi postupka dodatni su trošak. Znači radila je služba naplate, nije sjedila, al’ ovo što je radila nikad više neće!

Formiraju se timovi koji će odmah u reviziju svih korisnika. Rad će prihodovati mnogo novca po ovom osnovu. Plate ćemo povećati ljudima koji za malo novca po kiši, snijegu, noću, čiste ulice našeg grada. Smanjit ćemo davanja iz budžeta, a taj novacusmjeriti na razvojne projekte i druge potrebe.

Vrlo brzo i revizija cjenovnika za privredu, nije mali namet ova cijena, a velika je upravo zbog parazita koji ne plaćaju. Čekamo Tužilaštvo, a idemo u naredno 
preduzeće. Svaki dan malo više pravde", napisao je Konaković.Zadnje dodane