Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Raspad vlade Sebastiana Kurza, svi ministri FPO-a podnijeli ostavke

20. 05. 2019 - 19:44
|
|
by udrimuski.ba / Agencije
|
foto: agencije

Nakon što je kancelar Austrije Sebastian Kurz zatražio podršku za smjenu ministra policije Herberta Kickla (FPO), u njegovu odbranu stale su kolege iz Slobodarske partije Austrije te su svi podnijeli ostavke.

Austrijska koaliciona vlada je pala danas nakon što su svi ministri iz Slobodarske partije Austrije (FPO) podnijeli ostavku i to nakon što je kancelar Kurz tražio da predsjednik države smijeni ministra policije Kickla, prenosi RT.

Ranije je ministar Kickl odbio da podnese ostavku, čak i nakon što su se u subotu lider stranke i potpredsjednik Heinz-Christian Strache povukli sa svoje funkcije, nakon korupcijskog skandala.

Kurz je tvrdio da, kao ministar unutrašnjih poslova i član FPO-a, Kickl nije bio sposoban istražiti vođu svoje stranke.

Od ukupno 13 ministara u Kurzovoj vladi, pet ih je bilo iz FPO-a.

Vezana vijest i više detalja: Austrija ide na prijevremene izbore

TAGOVI:Preporučujemo

Profesor Radiša Antić: „Zlo ne postoji kao imenica i nema ontološku vrijednost“

Antić: „Smisao života je sreća. Cilj ljudskog života je sreća. Depresija je bolest savremenog svijeta, od koje obolijevaju i djeca i tinejdžeri.Svijest mora postati samoreflektivna. Jedina smo inteligencija za koju znamo koja postavlja pitanja univerzuma. Kada bismo mogli doći do smisla, a samo ga Bog može dati, to može dobrim dijelom riješiti probleme sa kojima se suočavamo.“