Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Predrag Kojović ponovo izabran za predsjednika Naše stranke

18. 05. 2019 - 19:27
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Na 4. izvještajno-izbornom Kongresu Naše stranke izglasan je novi-stari predsjednik Naše stranke, a to je Predrag Kojović.

Za potpredsjednike izabrani su Irma Baralija, Mirsad Čamdžić i Srđan Mandić.

Kojović je prvi put izabran za predsjednika Naše stranke na Trećem kongresu održanom u maju 2015. godine. Na izborima 2018-te izabran je za zastupnika Naše stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Marjanović je član Predsjedništva Naše stranke i njen zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo. On je u svom govoru kazao da "nada koju smo probudili u ljudima stavlja pred nas posebnu odgovornost". 

"Naša stranka ima priliku jasno i glasno reći - Da, mi smo ti koji će djelovati u cijeloj BiH. Vjerujem svim srcem i dušom u Našu stranku i sve ono zbog čega nas desetine hiljada ljudi podržavaju", rekao je Marjanović.

Kojović je rekao da je Naša stranka broj vijećnika u protekle četiri godine povećala sa 15 na 33 vijećnika.

On je podsjetio kako je Naša stranka 2016. godine postala najbrže rastuća politička organizacija u BiH sa rastom od gotovo 100 posto u odnosu na izbore prije toga. Zatim se prisjetio i oktobarskih izbora prošle godine kazavši kako je ponosan na poruke koje su slali biračima i sve što su uradili.

Pored predsjednika na Kongresu su izabrana i tri potpredsjednika, kao i članovi Glavnog i Nadzornog odbora te Suda časti Naše stranke.

 Zadnje dodane