Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Nikšić pojasnio isključenje Lagumdžije, Komšića i ostalih iz SDP-a

18. 05. 2019 - 18:00
|
|
by udrimuski.ba / vijesti.ba
|
foto: ilustracija

Lider SDP-a BiH Nermin Nikšić obratio se novinarima nakon što je Glavni odbor danas isključio osam članova SDP-a.

Nikšić kaže da je očekivao da se makar neko od njih pojavi na današnjem zasjedanju i pokuša obrazložiti zašto se priklonio SPD-u, ali to se ipak nije desilo.

- Znalo se da će se raspravljati o tome, znalo se šta je prijedlog Predsjedništva. Očekivali smo da razgovaramo na tu temu, ali njihovo nepojavljivanje je na neki način indikativno - kazao je Nikšić.

Indikativno je to, navodi lider SDP-a, da se baš niko nije pojavio od isključenih članova.

Ocijenio je kvalitetnom diskusiju koja je prethodila isključenju Zlatka Lagumdžije, Ive Komšića, Mire Lazovića, Emira Zlatara, Hakije Meholjića, Melihe Lekić, Zorana Mikulića i Rusmira Mesihovića.

- Baš mi je na neki način zadovoljstvo da to nije prošlo, onako, znate, hajde predloženo je, dajte da to završimo, nego su bile vrlo kvalitetne diskusije članica i članova GO-a. Ljudi su davali svoja mišljenja i viđenja, bilo je i onih koji su mislili drugačije, ali je na kraju ta odluka donesena sa 67 glasova za, 10 protiv i dva suzdržana - poručio je Nikšić.

Jedna od tema današnje sjednice bila je priprema kongresnih dokumenata za predstojeći sedmi Kongres najavljen za 8. juna među tim dokumentima je i izmjena Statuta.

Nikšić napominje da će o svemu posljednju riječ dati Kongres odnosno više od 800 njegovih članova, a do tada će biti prilike da se o svemu dodatno raspravlja.

- Postoji Radna grupa i svoje prijedloge i sugestije može dati i Glavni odbor, ali opet više od 800 delegata SDP-a koji bi trebali učestvovati na Kongresu mogu na Statut amandmanski djelovati i dati svoje prijedloge, a potom će svi delegati Kongresa o tome izjašnjavati - zaključio je Nikšić.

 

 Zadnje dodane